најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

05.Август 2019
Пројекат бесплатног летовања града Јагодине за осмаке и средњошколце

Пројекат бесплатног летовања града Јагодине за свршене осмаке и средњошколце увелико је у току. Основци иду на седам дана у Буљарице, а средњошколци на петодневно летовање у Паралију. Недавно су у познато црногорско летовалиште отпутовали  ученици основних школа „17. октобар“ из Јагодине и „Бранко Радичевић“ из Бунара, док су у Паралију отпутовали ученици јагодинске Гимназије „Светозар Марковић“.

Овај пројекат, који се спроводи већ 15 година заредом, јединствен је у Србији и као такав изазива само речи хвале. На путовање, све ђаке по традицији испрати Снежана Вукашиновић, заменица градоначелника Јагодине:

„Од пре 15 година Буљарице су синоним за летовање о трошку и у организацији локалне самоуправе. До сада све протиче како ваља и ово је прилика да се ученици једне велике градске школе друже са ученицима једне мале сеоске школе. То су можда будући другари у средњој школи и то је прилика да се одморе пре него што крене нова школска година у новој школи. Што се средњошколаца тиче, право на бесплатно летовање имају сви свршени матуранти. То се пре свега односи на наше суграђане који живе у Јагодини и који су завршили средњу школу у овом граду. Међутим, то право имају и наши суграђани који су школу завршили у неком од околних градова, као и ученици других градова који су своје четири године провели школујући се у овом граду. Они имају привилегију да по први пут путују бесплатно о трошку и у организацији нашег града“, истакла је Вукашиновић и свима пожелела срећан пут и леп провод.

Просветни радници и ученици сматрају да је ово летовање одличан поклон града за сву децу која су завршила основно и средње образовање:

„То је њихово последње заједничко дружење, а уједно и леп растанак од основне школе. Наравно, са нама иде и комплетно пратеће особље. Тамо нас чекају радници „ЈАССА“-е који већ годинама тако лепо са нама раде. Верујем да ће све бити на високом нивоу“, рекла је Биљана Милановић, директорка Основне школе „17. октобар“ у Јагодини.

Директор јагодинске Гимназије Мирослав Вељковић рекао је да ће ђацима после обавеза око пријемног испита овај одмор добро доћи:

„Надам се да ће ђацима овај одмор пријати. У овој смени су ученици филолошког и језичког смера. Повољна вест је да су деца одлично уписала факултете, што је и њихова, али и једним делом наша заслуга. Надам се да ће им ово летовање после бурних пријемних испита заиста пријати и да ће се лепо провести“, рекао је Вељковић.

Како би све протекло у најбољем реду, са ђацима крећу и лекари, обезбеђење и спасиоци. 

Коментари
0
45

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 9 + 1 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже