најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

28.Јул 2019
Два аква воза стигла у Јагодину

Предузеће „Србија воз“ је од овог лета увело посебну железничку линију Београд – Јагодина – Београд и сваке суботе, осим оне прве у месецу, туристи ће имати прилике да дођу у Јагодину и да посете све њене знаменитости о којима прича цела Србија. Одмах по силаску путника из вагона, присутнима је добродошлицу пожелела Снежана Вукашиновић, заменица градоначелника Јагодине.

„Јагодина је позната изван граница Србије по свом социјалном програму који је јединствен, али и по томе што је град спорта, туризма и младих. Имаћете прилику да видите „Аква парк“, Музеј воштаних фигура као једини на Балкану, зоолошки врт „Тигар“, излетиште „Поток“ које има велику сцену на којој се током лета одвијају различити културни догађаји који су бесплатни како за Јагодинце, тако и за посетиоце из других градова. Имамо и Музеј наивне и маргиналне уметности, као и Завичајни музеј, али и још много тога због чега у наш град годишње дође више од 500 хиљада туриста. Хвала предузећу „Србија воз“ које се одлучило на овај корак и препознало Јагодину као изузетну туристичку дестинацију и организовао „Аква воз““, рекла је Вукашиновић и додала да ће локална самоуправа почети радове на железничкој станици у Јагодини, иако она није под њиховом ингеренцијом, како би се сви путници, који долазе и одлазе, осећали пријатније.

„Желим да вас подсетим да је Србија лепа земља и да има много дивних дестинација. Ту стављам Јагодину на прво место. Пре него што отпутујемо ван граница наше земље и кажемо да је тамо нешто много лепо, треба да упознамо оно што имамо овде у нашој земљи. Желим вам да уживате и сигурна сам да ће „Србија воз“ морати да дода још неколико вагона током сезоне. Желим вам да се још много пута вратите у Јагодину“, рекла је заменица градоначелника Јагодине на крају свог обраћања.

Путнике је одмах са железничке станице до туристичког комплекса „Ђурђево брдо“ одвезло неколико градских аутобуса. Тамо су имали прилике да виде велелепни водопад, да се купају у Аква парку по сниженој цени, а посетили су и друге атрактивне локације попут Музеја воштаних фигура и зоолошког врта, такође по ценама нижим за чак 40 одсто. Полазак воза са железничке станице „Прокоп“ у Београду је од 8:25, у Јагодину стиже око 11 сати, док из Јагодине за Београд креће у 18 часова и 35 минута. Цена карте износи 660 динара. За ђаке, студенте и пензионере је 330 динара, а за децу до седам година, пут је бесплатан

Галерија фотографија

Коментари
0
70

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 4 * 10 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже