најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

28.Јул 2019
Ђаци из јагодинских школа отпутовали на летовање

Пројекат бесплатног летовања намењеног свршеним основцима и средњошколцима увелико је у току и протиче у најбољем реду. Овог пута на летовање су отпутовале две групе свршених основаца, као и једна група великих матураната. Наиме, на петодневни одмор у Паралију, отпутовали су ученици Електротехничко-грађевинске школе „Никола Тесла“, док су на седмодневно летовање у Буљарице испраћени ученици две Основне школе: „Бошко Ђуричић“ из Јагодине и „Радислав Никчевић“ из Мајура.

Ово летовање је показатељ да локална самоуправа и те како брине о свим генерацијама младих људи, рекла је Снежана Вукашиновић заменица градоначелника Јагодине, приликом испраћања ученика на пут.

„Захваљујући овом пројекту бесплатног летовања, матуранти неће морати да бирају између летовања и матурске екскурзије. Могу да кажем да до сада све протиче како треба, млади људи нам се из Паралије враћају презадовољни и овим гестом се потврђује да локална самоуправа ради праву ствар за нашу младеж. Што се основаца тиче, они су се распустили још 31. маја. Положили су завршни испит, уписали жељене средње школе и ово летовање је повод да се поново окупе у истом саставу. Поред смештаја и пута, локална самоуправа је платила и оверу сагласности родитеља, јер без ње деца не би могла да пређу границу. Надам се да ће овај распуст памтити и по овом летовању“, рекла је Вукашиновић и свима пожелела срећан пут и провод за памћење.

На летовање са ђацима иду и њихови наставници и професори, који истичу да се ради о лепом гесту локалне самоуправе, поготово зато што не могу данас сви себи да приуште летовање.

„Не идем први пут са ђацима и сматрам да је ово изузетно леп и коректан гест од стране Скупштине града Јагодине. То је једини град у Србији који тако нешто даје овој деци и самим тим мислим да су ова деца привилегована зато што могу да доживе тако нешто. Надам се да никада неће заборавити ово летовање“, рекла је Љиљана Слијепчевић, професорка у Електротехничко-грађевинској школи „Никола Тесла“ у Јагодини.

„Радост деце је очигледна. Ово бесплатно летовање, које им дарује Скупштина града на челу са председником Драганом Марковићем Палмом, круна је њиховог осмогодишњег школовања и дружења“, рекла је Верица Ивановић Јовановић, директорка Основне школе „Радислав Никчевић“ у Мајуру.

Како би све протекло безбедно, са децом на летовање крећу лекари, обезбеђење и спасиоци.

Галерија фотографија

Коментари
0
46

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 7 - 4 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже