најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

26.Јул 2019
Oдржана 29. седница Скупштине града Јагодинe

У Јагодини је одржана 29. седница Скупштине града којој је председавао председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма. Одборници су усвојили предлог пројекта за поверавање делатности градско-приградског превоза путника на територији града Јагодине, као и предлог одлуке о управљању комуналним отпадом и одржавању чистоће на јавним површинама. Усвојена је допуна одлуке о општинским административним таксама, као и низ аката из области буџета и из области уређења. На седници је усвојено решење о именовању Дејана Танића за директора Историјског архива у Јагодини на период од четири године. Челници града и одборници коментарисали су увођење Аква воза који је прошле суботе први пут саобраћао на релацији Београд–Јагодина-Београд, а према најавама, због великог интересовања, ове суботе допутоваће два воза. Градоначелник Јагодине Ратко Стевановић је рекао да је Јагодина постала један од најпознатијих туристичких центара у Србији.

„Тај епитет поносно носи захваљујући својој богатој и специфичној понуди коју нема ни један туристички центар у Србији. То се пре свега односи на Аква парк, Зоо врт, шопинг центар Виво, Музеј воштаних фигура, а имамо и добру понуду спортских и других садржаја. Јагодина је добила тај епитет 2004.године заслугом Драгана Марковића Палме. Јагодину не посећују смо туристи из Србије већ и околних земаља и далеких земаља. Мислим да ни један туристички центар у Европи нема ту неку специфичност да му је железница доделила воз који сваке суботе вози од нашег главног града до Јагодине. Тај воз је препун јер је јефтин превоз а с друге стране садржаји које ми нудимо такође немају високу цену. Мислим да Јагодина има лепу будућносту у туризму“, истакао је Стевановић.

Начелник Поморавског округа Горан Милосављевић истакао је да је увођење Аква воза потврда да је Јагоидна постала туристички центар Србије.

„Имамо ситуацију да становници једног двомилионског града, са две реке, са огромним потенцијалном, долазе у Јагодину. Србијавоз је увела ту линију из комерцијалних разлога јер постоји велика заинтересованост грађана Београда да посете наш града због добре понуде. Сигурно да је најзначајнији Аква парк али ништа мање нису значајни ни Зоо врт, Музеј воштаних фигура, излетиште Поток. Грађани који дођу овде на један дан или дуже могу да се одморе и уживају у свему што Јагодина пружа“ казао је Милосављевић.

Председник Одборничке групе Српске напредне странке у Скупштини града Јагодине Никола Радосављевић је истакао да је чињеница да постоји велико интересовање за јагодински Аква парк.

„Наш Аква парк је најбољи и најлепши Аква парк у целој Србији. Није случајност што су град Јагодина и Железница Србије изашли у сусрет свима који желе да дођу, пре свега грађанима Београда, да буду наши гости и овде виде наше туристичке потенцијале, не само Аква парк, већ и Музеј воштаних фигура, вештачки водопад, Зоо врт, што је јединствено у Србији“, оценио је Радосављевић.Све тачке на 29.седници Скупштине града Јагодине усвојене су једногласно.

Галерија фотографија

Коментари
0
79

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 10 - 10 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже