најактуелније:

У четвртак, 22.августа 2019. године од 8 до 16 часова у Скупштини града Јагодине биће одржан пријем грађана. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

15.Јул 2019
Ђаци из Јагодине отпутовали на летовање о трошку Скупштине града

Трећа група јагодинских свршених основаца и средњошколаца отпутовала је  на летовање о трошку Скупштине града Јагодине. Овај пут, на седмодневно летовање у Буљарице отишли су ученици основних школа „17. октобар“ и „Горан Остојић“, као и малишани из школе за децу оштећеног слуха и говора „11. мај“. 

На пет дана у Паралију отпутовали су матуранти Економско-трговинске школе „Славка Ђурђевић“ и Гимназије „Светозар Марковић“ из Јагодине.Пројекат бесплатног летовања локална самоуправа града Јагодине успешно спроводи већ 15 година заредом и на овај начин град Јагодина показује да и те како брине о омладини и њиховим потребама, а бесплатно летовање са другарима је нешто што све њих посебно радује. Ученике, по традицији, на одмор увек испрати заменица градоначелника Јагодине Снежана Вукашиновић.

„Овим малишанима је први пут да летују о трошку локалне самоуправе. Први пут се одвајају од родитеља, а многи од њих ће по први пут видети и море. Надам се да ће се једног дана сећати овог летовања када су први пут ишли на море са другарима и без родитеља. Што се средњошколаца тиче, мислим да њиховим родитељима овај бесплатан одлазак на летовање дође као нека финансијска олакшица с обзиром на то да су се истрошили око матурских екскурзија и матурских прослава, као и око уписа студената на факултет и око полагања пријемних испита. То су ученици који су завршили четврти степен и уписали жељене факултете, а локална самоуправа им је омогућила да и у овом граду имају одређен избор факултета и студијских програма. Надам се да ће им ово матурско летовање остати у пријатној успомени“, рекла је Вукашиновић и том приликом свима пожелела срећан пут и леп провод. 

На летовање са децом увек иду и професори као вође смена. И они су истакли да свима ово летовање и одмор од школских обавеза добро дође.

“Очекујемо лепо време. Имамо комплетну екипу спремну за акцију. Имамо инструктора пливања. Наравно, све време са нама биће и лекар који ће бити доступан у сваком тренутку. Најважније нам је лепо време и здравље деце. Током вечери, припремаћемо им различите забаве и сигурна сам да ће ово летовање памтити целог свог живота“, рекла је Биљана Милановић, директорка Основне школе „17. октобар“ у Јагодини.

„Ово је нешто јако лепо. Многи ученици су тек сада први пут на мору. Ово је веома леп начин да се обележи крај школовања. Добро нам дође да се још мало сви дружимо, пре него што свако од њих оде на своју страну. Ми се на јесен враћамо свом послу, а они иду неким другим путем, у лепшу будућност”, рекла је Весна Јевђовић, професор у Економско-трговинској школи „Славка Ђурђевић“. На стајалишту код Аква парка међу децом и омладином је владало одлично расположење. Најмлађи путници били су одушевљени што ће заједно бити на мору са својим другарима из одељења, што се дало видети по њиховим осмесима и граји, а средњошколци нису били ништа мање узбуђени. Ово ће ипак бити њихово можда последње заједничко летовање, те су многи истакли да ће се потрудити да се што лепше проведу како би им оно остало у најлепшем сећању. 

Како би све протекло у најбољем реду, на летовање, поред лекара и инструктора пливања увек крећу и спасиоци и обезбеђење. Повратак ове групе основаца очекује се у недељу 21. јула. Дан раније, у јутарњим часовима, тачно у осам ујутру, кренуће четврта група свршених четвртака, а у њој ће бити ученици основних школа: „Бошко Ђуричић“ из Јагодине, „Јоца Милосављевић“ из Багрдана и „Бранко Радичевић“ из Бунара. Матуранти Економско-трговинске школе „Славка Ђурђевић“ враћају се у среду 17. јула у поподневним часовима, док ће се матуранти Гимназије у Јагодину вратити у понедељак, 22. јула. Нова, пета по реду група средњошколаца, пут Паралије кренуће у недељу 21. јула у 23 сата са стајалишта код Музеја воштаних фигура. То ће бити ученици Прве техничке школе у Јагодини.

Галерија фотографија

Коментари
0
37

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 0 * 8 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже