најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

08.Јул 2019
Посета Гувернера Црвеног мора Ахмеда Абдулаха Јагодини

Гувернер Црвеног мора генерал Ахмед Абдалах у пратњи свог домаћина, председника Скупштине града Јагодине Драгана Марковића Палме, обишао је Музеј воштаних фигура у Јагодини. Том приликом генерал Абдалах је изразио захвалност првом човеку Јагодине, што је услишио његову жељу и за свега неколико месеци израдио воштане фигуре Гамала Абдела Насера, некадашњег председника Египта и Абдела Фатаха Ел Сисија, садашњег председника Египта.

„Желим да се захвалим господину Палми што је моју жељу испунио, израдио и поставио у овај музеј воштане фигуре наших најважнијих вођа, председника Сисија и Гамал Абдел Насера. Када сам прошли пут био у Јагодини посетио сам овај музеј и од господина Палме затражио да изради ове фигуре. Заиста је изванредно како је за неколико месеци израдио фигуре Сисија и Насера и поставио их у Музеју воштаних фигура у Јагодини. То само указује колико господин Палма и сви ми поштујемо ову нашу дугу историју и пријатељство које гајимо између наше две земље. Ове фигуре су значајне како би и нове генерације училе о нашој историји, и да уче о љубави и међусобној подршци између српског и египатског народа. Још једном се захваљујем господину Палми, и сви ми овде му морамо бити захвални, јер имамо прилику да се још боље упознамо са дугогодишњим односима наше две пријатељске земље. Српском народу желим пуно успеха, а господину Палми и Јагодини желим пуно процвата и успеха“, рекао је генерал Абдалах.

Након посете Музеју воштаних фигура, Драган Марковић Палма је са гувернером Абдалахом и Амр Агувејлијем, амбасадором Египта у Србији обишао први, најатрактивнији и најпосећенији аква парк у Србији, који се налази у поморавској престоници. Том приликом су гувернер Абдалах, амбасадор Алгувејли и председник Скупштине града Јагодине Марковић доживели праве овације присутних.

Галерија фотографија

Коментари
0
82

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 2 * 7 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже