најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

04.Јул 2019
Прва група јагодинских средњошколаца бесплатно отпутовала у Паралију

Локална самоуправа града Јагодине већ 15 година успешно спроводи пројекат бесплатног летовања за мале и велике матуранте и то је својеврсна награда Скупштине града ученицима за успешно завршено школовање.Прву групу матураната јагодинских средњих школа која је ове године отпутовала на петодневни одмор у Паралију чине ученици који су завршили трогодишње смерове у Економско-трговинској школи „Славка Ђурђевић“ и школи за децу оштећеног слуха и говора „11. Мај“. Њих је по традицији испратила Снежана Вукашиновић, заменица градоначелника Јагодине.

„Као и ранијих година, са свим сменама, па и са овом иде један лекар за сваки случај. Да би наша деца била сигурна иду и обезбеђење које ће бити у хотелу и наравно њихови доскорашњи професори који ће сада бити у улози васпитача, без обзира на то што су у питању млади људи који су пунолетни и одговарају за своје поступке. Ипак је то организовано летовање и због тога се води рачуна о свакој евентуалној опасности. У име локалне самоуправе која им сваке године, већ 15 година обезбеђује ову бенефицију, ја им желим срећан пут, добар провод и да им остане у најлепшој успомени“, рекла је Вукашиновић.

Професорка Економске школе Зорица Милојевић истакла је да се ради о лепом гесту локалне самоуправе.

„Ово је нешто прелепо за ученике. Ови ученици су завршили све своје обавезе тако да им је ово једна награда и дружење. Море, сунце, плажа, шта више пожелети после завршене средње школе. Многа деца нису могла да приуште летовање, а ово ће сигурно памтити целог живота“, рекла је Милојевић.

Повратак ове групе ученика очекује се у недељу 7. јула у поподневним часовима, а следећа група средњошколаца путује дан раније, у суботу 6. јула у вечерњим часовима. Њу ће чинити ученици који су завршили трогодишње смерове у Електротехничко-грађевинској школи „Никола Тесла” и Првој техничкој школи.

Галерија фотографија

Коментари
0
54

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 8 * 1 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже