најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

29.Јун 2019
Јагодински основци отпутовали на бесплатно летовање у Буљарице

Ученици који су завршили четврти разред основних школа “Милан Мијалковић” у Јагодини и “Љубиша Урошевић” у селу Рибаре чине прву групу ђака која је протекле суботе 29. јуна, о трошку Скупштине града Јагодине, отпутовала на бесплатно седмодневно летовање у Буљарице.

Локална самоуправа града Јагодине већ 15 година заредом успешно спроводи пројекат бесплатног летовања за све свршене основце и средњошколце. Ученици који су завршили четврти и осми разред иду на седмодневни одмор у Буљарице, а свршени средњошколци одлазе на пет дана у Паралију. Ово је својеврсна награда града Јагодине за њихове ђаке, а у име локалне самоуправе, по традицији, испратила их је Снежана Вукашиновић, заменица градоначелника Јагодине.

„Јагодина скреће пажњу својим убрзаним развојем, променама и јединственим социјалним програмом који укључује пажњу о свим грађанима. Нема породице која не користи једну од бенефиција које постоје само у Јагодини, попут бесплатног градског превоза са којим се почело 20. јануара. Ми смо као локална самоуправа веома поносни на бенефицију која се тиче деце и младих, а то је бесплатно летовање. За ученике ово је прилика да се друже, да још неко време проведу са својим учитељима пошто их од следеће године очекују предметни наставници и одељенске старешине. У име локалне самоуправе која им је ово омогућила, ја им желим срећан пут и добар провод и да ово летовање, као и завршетак четвртог разреда, једног дела основног образовања, запамте и по овом летовању”, истакла је Вукашиновић.

На стајалишту код “Аква парка” међу најмлађим путницима владала је права позитивна атмосфера а судећи по њиховим осмесима и узбуђењу, једва су чекали да крену пут Буљарица. Како би све протекло у најбољем реду, са децом и наставницима на пут крећу лекари, спасилац и обезбеђење. Повратак ове групе основаца се очекује 7. јула у преподневним часовима.

Галерија фотографија

Коментари
0
57

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 5 * 2 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже