најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

17.Јун 2019
Почела 13. сезона рада јагодинског „Аква парка“

Нова, 13. по реду сезона рада јагодинског „Аква парка” почела је са радом у суботу, 15. јуна. Традиционално, по одлуци Скупштине града Јагодине, први радни дан је био бесплатан за све посетиоце, а тог дана у „Аква парку” било је 6000 купача из свих крајева Србије.

Јагодински „Аква парк” већ годинама уназад представља једно од најпопуларнијих места за одмор, како за људе у Јагодини, тако и ван ње. За ово место сваке године влада велико интересовање људи, а ако се по јутру дан познаје, и ова туристичка сезона у Јагодини биће веома успешна.

„Сезона је стартовала успешно. Веома смо задовољни посетом. Навикли смо да за туристе из године у годину обогаћујемо садржај нашег „Аква парка”, тако ће бити и ове године, када средином јула будемо обогатили комплекс новим тобоганом који ће бити површине од око 400 квадратних метара. Ове године запошљено је око 200 младих лица за све потребе „Аква парка”, рекао је између осталог Љубомир Крстић, руководилац јагодинског „Аква парка”.

И ове године, као и претходних, руководство је дало све од себе да безбедност купача буде на првом месту. Тако ће бити и ове године са двадесет двоје лиценцираних спасилаца.

„Сезона је почела без проблема. Имамо довољан број спасилаца. Сви базени су максимално осигурани. Ми словимо за једну од туристичких атракција где се ништа негативно није десило. Значи, сигурност је максимална. Сви спасиоци су лиценцирани“, истакао је Небојша Јаркин, руководилац спасилачке службе јагодинског „Аква парка”.

Температура која је тог дана прелазила тридесети подељак била је идеална за освежавање и купање у овом месту. Посетилаца је било свих генерација, како из Србије, тако и из иностранства. Са свих страна је било граје и посетиоци су уживали у одличној атмосфери која је владала тог у популарном јагодинском купалишту. Неки су се купали, неки „хватали боју” на на лежаљкама испод сунцобрана, док су неки изабрали хладовину ресторана поред базена испијајући освежавајуће напитке. Све у свему, уживања није мањкало. Првог дана рада, приређен је и богат забавни програм који се састојао од музике уживо и наступа познатог мађионичара Ричија, чији наступ на бини поред базена је окупио све генерације људи, међу којима су доминирали они најмлађи.

Подсећања ради, јагодински „Аква парк” садржи седам базена, од којих је један олимпијски, систем тобогана од око 800 метара, шест ресторана, лежаљке и сунцобране. Ту је и паркинг за око 1000 возила. За посетиоце се сваког дана приређују и различити културно-забавни програми. Цена карата је остала непромењена од прве сезоне рада. Цена целодневне карте за одрасле износи 500, док је за децу до 12 година 300 динара. Полудневна карта, која важи за посету од 15 до 18 часова, за одрасле износи 300, а за децу до 12 година 100 динара. Када су организоване групе у питању, које броје преко 30 посетилаца, цена карте за одрасле је 400, а за децу до 12 година 200 динара. Веома популарне су и месечне карте, које важе само за становнике Јагодине. Цена за одрасле је 2000 динара, а за децу до 12 година 1000 динара. Студенти се у овом грандиозном комплексу базена могу купати бесплатно. То важи за студенте из Јагодине који студирају у другим градовима и студенте из других градова који студирају у Јагодини, који имају до 24 године. Све што им је потребно од документације јесте оверен индекс за 2019. годину.

Радно време „Аква парка” током целе сезоне је од 10 до 18 часова.

Коментари
0
164

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 8 * 7 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже