најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

02.Јун 2019
Јагодински просветари посетили средњу школу у Катеринију, у Грчкој

Просветари из Јагодин, током посете делегације из Јагодине Грчкој, обишли су Четврту средњу школу у Катеринију, где су се упознали са школом и њиховим начином рада. Лепо искуство, али наше школе су далеко уређеније, општи је утисак наших просветних радника. То је била прилика да се они упознају са начином рада њихових колега у Грчкој и њиховим образовним системом. Том приликом, изнели су и своје утиске.

„Оно што је карактеристично за ову школу је рад у једној смени. То је тежња нашег Министарства. школе у Јагодини могу да кажем да су наше школе мало сређеније”, рекла је Гордана Златановић, Можда је то и могуће извести у наредном периоду у нашој средини. Ја као директор једне основне директорка Основне школе „Љубиша Урошевић“ у Рибару.

„Први утисак је тај да су све наше школе у Јагодини лепше од ове коју смо видели. Новије су и опремљеније. Имали смо прилику да чујемо од директора каква су то права ученика овде и мало смо упоређивали са нашим системом. Чули смо какав је систем образовања и неке лепе ствари, мада мислим да није све то заиста тако“, истакла је Јелена Зечевић, професорка у Првој техничкој школи у Јагодини.

„Моја искуства су добра. Први пут сам овде и нисам до сада долазила. Време је лепо, видели смо све што нас интересује. Не знам какав је начин рада, али мислим да смо слични у томе. Не видим никакву разлику између нашег кабинета инфоррматике и њиховог“, рекла је учитељица Радмила Стајић.

„Услови су одлични што се тиче ученика и запослених. Имају око 700 ученика и стотинак запослених“, рекла је Снежана Милисављевић, директорка Основне школе „Јоца Милосављевић“ у Багрдану.

„Јако је лепо. Личи доста на нашу школу. Свиђа ми се што имају кабинетну наставу. Све је супер. Што се услова тиче, мислим да смо можда и бољи“, рекао је професор Милан Вујисић

„Поредећи са мојом школом, што се опремљености тиче, наша је много боља. Боље су и учионице и информатички кабинет и поред тога што су они у Европској Унији“, рекла је наставница Виолета Јакшић.

„Ово је добар начин да нешто применимо и у нашим школама. Свако је овде видео нешто што га занима и што ће моћи у будућности да примени“, рекла је Мирјана Срећковић, директорка Основне школе „Горан Остојић“ у Јагодини.

Иако су били једногласни у мишљењу да су наше школе далеко изнад њихових, такође су истакли да је ово свакако било позитивно искуство које ће им у будућем раду доста користити.

Галерија фотографија

Коментари
0
71

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 6 * 2 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже