најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

19.Мај 2019
У центру Јагодине одржан традиционални плес матураната основних и средњих школа

Традиционални плес матураната одржан је 17. маја широм Европе, па и Србије. Плес је одржан и у самом центру Јагодине, где је уз звуке „Слепог миша“ Јохана Штрауса плесало око 800 матураната основних и средњих школа.Плес матураната се у Јагодини званично одржава од 2007. године, а у Србији од 2005. године. Пре самог почетка плеса, матурантима се обратила Снежана Вукашиновић, заменица градоначелника Јагодине, којима је честитала успешан завршетак основног и средњег образовања.

„Колико је лепоте, младости и ведрине на једном месту. Желим да вам честитам и да вам се захвалим у име локалне самоуправе на свим резултатима које сте постигли на многобројним такмичењима и где сте на најбољи могући начин представили себе, своју школу, родитеље и овај град. Волели би и желели би смо, а и верујемо да ћете тако наставити и убудуће. Желим вам пуно среће на завршном испиту и на пријемном испиту, да упишете жељене средње школе и факултете, којих у овом граду има довољно. Али, желимо и да одете на страну, да се образујете, да стекнете нова знања и вештине и да се вратите у овај град који свакако има будућност, као и то да га даље водите ви, јер на младима свет остаје. Желим да вам кажем да је и ове године, као и ранијих, локална самоуправа града Јагодине обезбедила бесплатно летовање и могу да вам кажем да ће 29. јуна свечано прва смена кренуни на летовање о трошку локалне самоуправе и њиховој организацији. Некима ће то бити први пут, а овде је и оних који су већ ишли два пута”, рекла је Вукашиновић.

Небојша Славковић, организатор матурског плеса у Јагодини, задовољан је овогодишњим догађајем, за који су се спремали више од месец дана.

„Не знамо да ли ћемо оборити прошлогодишњи Гинисов рекорд. Захваљујемо се свима који су помогли одржавање ове манифестације. Позивамо и друге градове који нису чланови ове организације да нам се прикључе и наредне године“, рекао је Славковић.

После завршетка плеса уз звуке класичне музике, матуранти су заиграли и српско коло.

Галерија фотографија

Коментари
0
49

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 9 * 7 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже