најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

06.Април 2019
Почела изградња трим стазе на јагодинском Руском гробљу

На јагодинском Руском гробљу почела је изградња трим стазе. С обзиром на то ово место изузетно популарно међу професионалним спортистима и рекреативцима, град Јагодина и Спортски савез овог града почели су са уређењем овог места. У току је изградња трим стазе, а биће постављене и стазе за вежбање, рекао је Зоран Глигоријевић, директор јагодинског Спортског савеза
„Идеја о изградњи трим стазе на Руском гробљу постоји много година уназад. Као што свака идеја или пројекат имају неки радни назив, ми смо овом пројекту дали назив „Друго плућно крило града“, с обзиром на то да је излетиште „Поток“ које је уређено и понос града. Сада ћемо на сличан начин уредити и Руско гробље, с тим што ће овај део града имати и спортско рекреативни карактер. Изградићемо трим стазу. Пројектом је предвиђена на 800 метара, а како нам је жеља да не исечемо ниједно дрво, стаза ће мало променити своју путању, тако да ће она бити дужине између 800 и 900 метара” , истакао је Глигоријевић.Он је такође додао да ће стаза бити уређена по последњим светским стандардима.
„Стаза ће бити уређена дренажом, завршном подлогом малч која се ради на свим тим теренима, тако да ће моћи да се користи без обзира на све временске прилике и неће бити блата. Стаза ће бити осветљена целом својом дужином, тако да ће људи моћи да вежбају и у вечерњим часовима. Биће постављене и клупе за одмор као и игралиште за мали фудбал. С обзиром на то да много младих људи користи ове стазе за побољшање физичке спреме, реновираћемо ове постојеће и додаћемо нове по жељи тих корисника“ , нагласио је Глигоријевић и додао да ће уважити све њихове предлоге. Такође, додао је и да ће направити и дечије игралиште „Мобилијар“ како би родитељи могли ту да дођу са децом и да квалитетно проведу време.Спортски директор „ЈАССА“ истакао је да им савети рекреативаца много значе и додао да је на овај начин то заједнички пројекат града и становника:-Коментари корисника ових стаза су веома позитивни. Будите сигурни да ћемо уважити све њихове жеље и предлоге како би оплеменили ово место за рекреакцију. Иначе, инвеститор овог пројекта је град Јагодина која је из буџета издвојила четири милиона динара за уређење овог места за све ово. Како видимо да се ширимо и да додајемо идеје, биће сигурно и већих инвестиција“, рекао је он. Руководилац пројекта трим стаза на Руском гробљу је Бранислав Милојевић.
„Што се тиче услова за трчање, Руско гробље пружа најбоље услове за то. Због ове боровешуме, ту су рекреативци и спортски тимови који редовно користе ове услове за трчање. Из тих разлога почели смо да градимо ову трим стазу јер је овде немогуће радити кондиционе припреме када су лоши услови. На овај начин, ми ћемо им омогућити да искористе стазе за трчање“, рекао је Милојевић.
Трим стаза ће много значити професионалним спортистима. „Карате клуб „Јагодина“ пред сезону има овде припреме и радови на новом терену ће само побољшати резултат наших такмичара у наредном периоду”, рекла је Ивана Андрејић, тренер овог карате клуба. Рекреативци који редовно шетају на овом месту позитивно су се изјаснили о овом пројекту града Јагодине.
Извођачи радова су: Јавно-комунално предузеће „Стандард“, предузеће за уређење и јавно осветљење из Јагодине,јагодински спортски Савез на челу са Скупштином града Јагодине. Завршетак радова на трим стази очекује се до 1. маја.

Галерија фотографија

Коментари
0
146

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 3 + 2 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже