најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

30.Март 2019
Одржана 27.седница Скупштине града Јагодина

У Јагодини је  одржана 27. седница Скупштине града на којој су све тачке усвојене једногласно. Одборници су, након седнице, коментарисали изградњу новог објекта Културног центра.На седници Скупштине града Јагодине, којом је председавао председник скупштине Драган Марковић Палма, одборници су усвојили предлог пројекта јавно приватног партнерства под називом ,,Реконструкција система јавног осветљења на територији града Јагодине“.
Усвојена је и допуна одлуке о избору најповољније понуде за концесију – поверавање обављања комуналне делатности линијског градског и приградског превоза путника на територији Јагодине. На дневном реду било је и неколико тачака везаних за план детаљне регулације града које су једногласно усвојене.Једна од значајнијих инвестиција у Јагодини ове године биће изградња новог Културног центра. Имајући у виду да се изузетно значајне манифестације одигравају управо у Културном центру, почев од недавно завршеног 48.Фестивала ,,Дани комедије“, преко ,,Музичке јесени“ и бројних представа, академија и изложби, битно је да Јагодина добије један репрезентативни објекат где ће све те манифестације одржавати.
Градоначелник Јагодине Ратко Стевановић је рекао да Јагодина није позната само по туристичким атракцијама већ и по културном животу.       
„Јагодина има бројне културне садржаје и институције које се баве културом, као што су Музеј воштаних фигура, Музеј наивне и маргиналне уметности, Завичајни музеј. Јагодина има и културно-историјске споменике који су део наше историје. Код нас се одржава и ,,Музичка јесен“, Фестивал анимираног филма за младе, Фестивал дечијих и омладинских позоришта, а током лета на Летњој сцени у Потоку имамо концерте класичне, забавне и народне музике. Најзначајнији је Фестивал ,,Дани комедије“ који се 48 година одиграва у нашем граду. Овај фестивал се одржава у сали која није примерена реномеу оваквог фестивала. Из тих разлога, на предлог председника Скупштине града Јагодине Драгана Марковића Палме, приступило се изради идејног пројекта новог Културног центра. Урадиће се реконструкција и доградња. Објекат ће имати и нову позоришну салу која ће бити адекватна за било који позоришни комад, са одговарајућом акустиком и осветљењем”, рекао је Стевановић.
Одборник СПС-а у Скупштини града Јагодине Горан Милосављевић је истакао да су ,,Дани комедије“ један од најзначајнијих позоришних фестивала у Србији и да заслужују да се одржавају у лепшем позоришту.-Ова манифестација ускоро слави пола века што говори о њеном значају за град. Јагодина, не само због ,,Дана комедија“ већ и других културних манифестација заслужује једну овакву салу. То је један значајан потез локалне самоуправе. Познато је да се тако током лета одржавају представе и концерти на Летњој сцени. Сада ће Јагодина бити једини град у Србији који ће 365 дана имати културна дешавања, како на Летњој сцени тако и у новом Културном центру”  казао је Милосављевић.
Шеф одборничке групе СНС-а у Скупштини града Јагодине Никола Радосављевић је изјавио да ће 2019.година бити значајна за Јагодину када је реч о култури али и здравству.
„Ми већ дуго година имамо Фестивал ,,Дани комедије“ који је познат не само у Србији већ и свету. Веома је битно да ћемо следећи фестивал да дочекамо у новој сали. Поред ове капиталне инвестиције, имаћемо и обнову Опште болнице и Дома здравља у Јагодини што је исто веома важно за све наше грађане“ рекао је Радосављевић.
На основу идејног пројекта, овај објекат ће имати нову позоришну салу са 600 места, професионалну гардеробу за глумце и модерну салу за биоскопске представе. Такође ће бити направљена мања акустична дворана за концерте мањег обима.

Галерија фотографија

Коментари
0
108

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 2 * 6 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже