најактуелније:

У четвртак, 22.августа 2019. године од 8 до 16 часова у Скупштини града Јагодине биће одржан пријем грађана. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

21.Март 2019
Отворен Клуб пензионера у Новом Ланишту

У јагодинском селу Ново Ланиште отворен је Клуб пензионера. Средства за његову изградњу обезбедила је локална самоуправа града. Ново Ланиште је још једно у низу јагодинских села које је добило Клуб пензионера. Њега ће користити сви мештани овог села, а овакав потез је само једна у низу активности јагодинске локалне самоуправе, која брине о својим грађанима у свим сферама живота, почевши од најмлађих па до најстаријих, истакао је градоначелник Јагодине Ратко Стевановић, отварајући овај клуб.

„Стварамо услове за места на којима ће се пензионери и старији грађани дружити, разговарати и доности одлуке за решаваје неких њихових проблема, рекао је у једном делу свог излагања градоначелник Стевановић. То радимо тако што финансирамо и отварамо Клубове пензионера, какав је овај који смо данас отворили у Новом Ланишту. Желим да га дуго користите, на општу радост и нас и вас, а ми ћемо као локална самоуправа увек помоћи, када је то потребно”, додао је он.

Село Ново Ланиште има 85 пензионера који су чланови Удружења. Као такво, једно је од најактивнијих, па је овај клуб право место за њихово окупљање и рад, истакао је Часлав Ђорђевић, председник Удружења пензионера Јагодине, захваљујући локалној самоуправи која никад не заборавља најстарије чланове друштва.-Ми ћемо покушати заједно са Скупштином града Јагодине, што је већ у договору, да и у осталим месним заједницама, где тога нема, направимо кутак за пензионере, попут овог у Новом Ланишту. Морам да истакнем да овај клуб није само место за нас пензионере, већ и за све мештане села, истакао је Часлав Ђорђевић, председник Удружења пензионера Јагодине.Приликом отварања Клуба пензионера у селу Ново Ланиште, председник Месног одбора овог удружења, Слободан Стојадиновић, уручио је захвалнице Скупштини града Јагодине за несебичну помоћ приликом изградње овог клуба, Јагодинском спортском савезу, Удружењу пензионера града Јагодине, као и другим појединцима, који су учествовали у реализацији пројекта.Свечано отварање Клуба пензионера Месног одбора Ново Ланиште употпуњен је сплетом игара културно-уметничког друштва овог села.

Галерија фотографија

Коментари
0
75

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 8 + 3 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже