најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

21.Март 2019
Почео 48.позоришни фестивал Дани комедије у Јагодини

Позоришни фестивал „Дани комедије“, 48. по реду, свечано је отворен у сали Центра за културу „Светозар Марковић“ у Јагодини. Фестивал традиционално почиње на дан пролећа и отвара се уз спектакуларан ватромет и звуке фанфара. Публика је пре почетка представе имала прилику да погледа путем видео бима како ће изгледати нови, реновирани Центар за културу и биоскопска сала, чија изградња је најављена. Након отварања, на сцену је ступила и драмска уметница Љиљана Драгутиновић, која је добила „Златног ћурана“, награду фестивала за животно дело.

„Када ми је јављено да сам овогодишња добитница награде „Златни ћуран“ за животно дело, прва помисао ми је била: „Види, нису ме заборавили“. А одмах потом и мала стрепња: „Јесам ли ја то заслужила?“. Али, ево како сада држим овог „Ћурана“ који као да ме гледа и каже: „У реду је, Љиљо“. Захваљујем се Центру за културу, овом дивном фестивалу и граду који је небројено пута угостио, али овога пута збиља најлепшим поводом. Хвала вам свима“, рекла је Драгутиновић.

Овогодишњи фестивал „Дани комедије“ почео је представом Атељеа 212 „Ноћна стража“, писану по тексту Федера Шилија и у режији Бориса Лијешевића. Од публике је добила оцену 4,42, а током трајања фестивала, публика ће имати прилику да погледа још шест такмичарских представа и једну у част награђених, која ће бити одиграна 27. марта када ће и бити додељене награде најбољим глумцима и представама. Подсећања ради, селектор овогодишњих представа је позоришни редитељ Небојша Брадић, а у стручном жирију су: позоришни редитељ Горан Марковић, новинарка Вукица Стругар и Виолета Јовановић, деканица Факултета педагошких наука, као представник града Јагодине.

Исте вечери, пре почетка фестивала, у фоајеу Центра за културу одржана је и изложба „Глума 1948/2018“ коју је реализовала катедра за глуму Факултета драмских уметности из Београда.

Галерија фотографија

Коментари
0
84

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 10 - 2 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже