најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

11.Март 2019
У Јагодини оджана спортска манифестација у препуној спортској хали Јасса

У препуној спортској хали ЈАССА пред око 6000 људи одржана је величанствена спортска манифестација у којој је централни део вечери био меч за титулу професионалног првака света у кик боксу, у дисциплини лоу кик у категорији до 64,50 кг у којој је по трећи пут планетарну титулу бранио кик боксер Палминих тигрова и репрезентативац Србије Александар Коновалов. Изазивач је био Румун, Ионут Атодиресеи, чији је надимак „питбул“, бивши професионални првак света у кик боксу. Коновалов је у првој рунди са два нокдауна практично почистио Румуна и доказао да је у овој категорији апсолутни владар планете.
Вељко Ражнатовић, који је у својој бокс каријери, пре вечерашњег имао 5 профи мечева и свих пет победа, изашао је и шести пут у ринг и у шест рунди у крузер категорији до 90,700кг био бољи од искусног Француза Исоса Монда, који се два пута борио за титулу професионалног првака света. Одлуком судија Ражнатовић је победио са 60:54.
Овим мечевима претходио је дуел између кик боксера Палминих тигрова и репрезентације Војводине. Домаћи тим је победио са 3:1.Данијел Мемедовски Палмини тигрови - Мирослав Мазић Војводина 3:0, Предраг Мијајловић Палмини тигрови – Никола Влајков Војводина 1:2, Душан Радовић Палмини тигрови – Алвин Алвировић Војводина 3:0 и Александар Ђорђевић Палмини тигрови - Томислав Милић Војводина 3:0.
Овом мечу присуствовали су и министри у Влади Србије, Ивица Дачић, Александар Антић и Вања Удовичић који је отворио кик бокс и бокс вече у Јагодини, амбасадори и представници амбасада Катара, Палестине, Бугарске, Румуније, амбасадор Србије у Египту, делегације из Бугарске и Грчке и домаћин овог спортског догађаја, оснивач кик бокс клуба Палмини тигрови, председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма. Манифестација је почела давањем поште минутом ћутања прошле године преминулом председнику Светске кик бокс федерације и Кик бокс савеза Србије Бориславу Пелевићу.
„Видели сте колико је трајао меч. Пре изласка на ринг био сам мало стегнут и напет због препуне хале спортова у Јагодини и заиста фантастичне атмосфере. Мој противник био је велики шампион из Румуније и бивши професионални првак света у дисциплини 66,800кг. Ово је била дисциплина до 64,500кг и ја сам показао да сам у тој дисциплини апсолутни владар планете. Хвала мојим тренерима у клубу и репрезентацији и Драгану Марковићу Палми што нам је створио идеалне услове за рад“,рекао је после меча нови стари професионални првак света Александар Коновалов.
„Честитам на овој спортској манифестацији Драгану Марковићу Палми, који је направио препознатљивост Јагодине кроз кик бокс и када кажете Јагодина једна од првих помисли је спорт и ја му на томе честитам од свег срца. Мало је спортиста на свету који могу да се похвале са оним што је Аца Коновалов направио. Мислим да би многи спортисти желели да имају успех као Коновалов и ја му честитам и надам се да ће још дуго имати снаге и воље, али и храбрости да настави тај низ и направои потпуну доминацију на светском нивоу. Није лако освојити титулу, а још теже је одбранити“, поручио је министар спорта и омладине Вања Удовичић.
„Ово је само наставак онога што Драган Марковић Палма сваке године организује у Јагодини. Свакако да су сви највише чекали меч Аце Коновалова и можда су били мало разочарани што је овако кратко трајао, али ја сам уочи меча рекао Драгану Марковићу да ће Коновалов противника нокаутирати у првој рунди. Александар Коновалов има велико срце и храброст. Од првог момента иде на победу и то је оно што ми се код њега свиђа и сгиран сам да ће дуго нити шампион“, рекао је министар спољних послова Србије Ивица Дачић који је меч пратио са сином Луком.
„Честитам Аци Коновалову. Није ме послушао, јер сам му рекао да ова његова борба траје три рунде због публике, њих 6000 који су дошли у халу спортова у Јагодини, али хвала му на томе што ме није послушао. Оно што је Новак Ђоковић у тенису, у борилачким спортовима је Александар Коновалов. Морам рећи и да Коновалова није убила слава у главу. Да знате да је Коновалов био болестан  пред овај меч 4 месеца. Укупно је смршао је 19 килограма и то се гранични са лудилом у борилачким спортовима. Он је пре 15 дана има 11 килограма више. Честитам и Вељку Ражнатовићу који је остварио своју шесту победу у професионалном боксу из шест мечева. Није му било лако против искусног Француза, али је Вељко показао да је одличан боксер и да има преспективу. Честитам и кик боксерима Палминих тигрова и Војводине, који су показали одличне борбе. Хвала грађанима Јагодине на подршци, хвала министрима Дачићу, Антићу и Удовичићу, који је отворио овај меч. Вања Удовичић је симбол и мотив младим људима и Александар Коновалов да се баве спортом, а ми који се бавимо политиком да им створимо услове“ рекао је Драган Марковић Палма.

Галерија фотографија

Коментари
0
61

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 4 - 3 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже