најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

09.Март 2019
Одржана Конференција за штампу и мерење такмичара пред кик бокс спектакал у ЈагодиниОдржана Конференција за штампу и мерење такмичара пред кик бокс спектакал у Јагодини

Званично мерење такмичара уочи кик бокс спектакла који ће се одржати у суботу, 9.марта у спортској хали „ЈАССА“ одржано је у Јагодини.Сви борци испуњавају све услове да уђу у ринг. Централни меч вечери биће у категорији до 64,5 килограма и у дисциплине „лоњ кицк” између браниоца планетарног појаса Александра Коновалова и Јонута Атодиресеја из Румуније. Публика ће видети и борбу у профи боксу између Вељка Ражнатовића и Исосе Монда из Француске. Поред тога, на програму су и четири уводне борбе. Комплетан догађај је на прес конференцији најавио генерални секретар кик бокс клуба “Палмини тигрови”, Југослав Радовановић:-Имамо четири уводне борбе, од тога су две у кик боксу. Две у категорији К1, категорији где ће домаћи такмичар Данијел Мемедовски да се бори против Мирослава Мазића из Војводине. Предраг Мијајловић ће се у категорији до 63,5 килограма борити против Николе Влајкова. У категорији “лоњ кицк”, Душан Радовић из “Палминих тигрова” бориће се против Алвина Алвировића из Војводине. У категорији до 75 килограма “лоњ кицк” Александар Ђорђевић из „Палминих тигрова” бориће се против Томислава Милића. Затим, имамо профи бокс меч где ће да наступи Вељко Ражнатовић против Исоса Монда, такмичара из Француске. Он је два пута наступао за титулу првака света, међутим неуспешно. Али, очекујемо добар меч у сваком случају. На крају нас чека спектакл, Александар Коновалов, актуелни првак света браниће титулу против Јонута Атодиресеја из Румуније –рекао је Радовановић.
Спортски директор јагодинског спортског Савеза, Зоран Глигоријевић, рекао је следеће:-Поред редовног система такмичења, свакако да и овакве манифестације са великим бројем квалитетних такмичара, великим бројем посматрача и публике још више улепшавају слику о Јагодини, као граду спорта. Додуше, ова манифестација је одавно превазишла локални и регионални ниво и у најлепшем светлу представља Србију и српске спортисте на међународној сцени. Ја бих овом приликом истакао значај и резултате једног од домаћина кик бокс клуба „Палмини тигрови”. Клуб је понос града Јагодине и најуспешниј када су у питању светске титуле и медаље. Најуспешнији је у конкуренцији свих борилачких клубова у Србији на домаћој, али и међународној сцени. Могу да кажем да су спортисти из Клуба “Палмини тигрови” темељ српске репрезентације у кик боксу –рекао је Глигоријевић.На конференцији је био и председник кик бокс Савеза Србије, Срђан Бугарчић:-Надам се да ће главна борба вечери бити једно заиста право задовољство за љубитеље борилачког спорта. О Коновалову не би требало пуно да се прича, већ све занте о њему. Само ћу рећи једну ствар: он је насветску сцену ступио 2010. године када је освојио титулу јуниорског првака света, а његов противник Јонут Атодиресеј је тада већ био велика звезда. Он ће имати мало тежи посао сада. Не кажем да није до сада имао, али је до сада све то брзо и завршавао. Ја му желим да то тако буде и овог пута. Нисам сигуран да ће то бити баш могуће, Јонут је фантастичан борац и неко ко има искуство. Иначе, раније је био звезда великих промоција које су биле емитоване на “Еуроспорту”. Он је био интерконтинентални и овако као првак света у дисциплини К1, од 66,8 килограма –рекао је Бугарчић.
Актуелни првак света, Александар Коновалов је, како је истакао у врхунској форми, док изазивач најављује велику борбу:-Први пут се борим у Србији. До сада сам имао пет борби са српским такмичарима и све сам победио. Знам да ће бити јако тешко. Поштујем Коновалова, он је чврст борац. Али, такав сам и ја. Сигуран сам да ћу појас однети кући –рекао је Јонут.-Тако су причали и претходни противници. Два пута сам одбранио титулу. Онај који је рекао да први носи појас пао је у трећој рунди. Онај Португалац је мало неспортски кренуо главом, па је завршио у првој рунди. Ја не идем на нокаут, али могу да кажем публици да ће бити изузетно ватрено и да појас остаје код куће –рекао је Коновалов.Вељко Ражнатовић и његов противник Исоса Мондо једва чекају да спектакл почне:-Јако се радујем сутрашњем мечу. То је нови изазов за мене, нови степени који морам да прекорачим. Ово је до сада најбољи противник са којим сам ушао у ринг. Он се борио са Кубратом Пулевом, два пута се борио за светску титулу. Дефинитивно неће бити лако, али публици у Јагодини поручујем да сам спреман за овај меч и да ћу дати све од себе да га завршим као и остала два –истакао је Ражнатовић.-Први пут се борим у Србији. Борио сам се у многим државама Европе. Јако сам задовољан гостопримством и очекујем добру борбу –рекао је Мондо.Тренери свакако верују у своје борце: -Захваљујем се Драгану Марковићу Палми на позиву. Два пута смо до сада добили позив да Вељко учествује. То је једна промоција бокса. Што се Вељка тиче, он је максимално тренирао, доста је спаринговао тако да је наш једини пут победа –рекао је Јован Ракоњац, Ражнатовићев тренер.-Прштаће све у рингу сутра. Све борбе су изузетно квалитетне. У овом случају, у главној борби између Аце и Јонута објективно прихватамо улогу фаворите и претпостављам да ће победа отићи у корист нашег Коновалова –рекао је Слободан Јоцић, тренер кик бокс клуба „Палмини тигрови”. Кик бокс спектакл у хали спортова „ЈАССА” у Јагодини почиње у суботу 9.марта у 17 часова.

Галерија фотографија

Коментари
0
78

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 7 - 0 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже