најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

05.Март 2019
Делегација од 850 чланова отпутовала из Јагодине у Беч

Делегација која броји 850 чланова отпутовала је у недељу, 4. марта, из Јагодине у Беч. Њу у највећем броју чине студенти из Јагодине, који студирају у овом или у другим градовима, али и млади људи из других градова Србије који своје факултетско образовање стичу у Јагодини. У делегацији се, поред њих, налазе и просветни и здравствени радници, привредници и запослени у јавно-комуналном предузећу „Стандард“. Путовање у Беч организује се већ 11 година, а све трошкове сносе донатори и пријатељи града Јагодине. Пред полазак, делегацију је поздравила заменица градоначелника Јагодине Снежана Вукашиновић:
„За ово путовање није потрошен ниједан динар из буџета града. Студенти ће бити у прилици да упознају једни од најлепших градова у Европи који је више пута проглашен за најбољи град по квалитету живљења, који има многобројне старе грађевине и који много улаже у екологију и здрав начин живота. То ће најбоље учинити кроз путовање по Бечу. Остали чланови делегације ће имати прилику да се сусретну са својим колегама да размене примере добре праксе, да виде како се ради у болници, вртићима и школама. Хвала локалној самоуправи и председнику Драгану Марковићу Палми на ангажовању и пријатељима града, донаторима који су омогућили ово путовање“, рекла је Снежана Вукашиновић и свима пожелела срећан пут.
Студенти ће имати прилике да обиђу један од најпрестижнијих светских универзитета, Бечки универзитет, као и бројне културно-историјске знаменитости аустријске престонице. Просветни радници ће обићи неколико школа, а здравствени радници болнице. Шеф српске делегације, председник Скупштине града Јагодине и председник парламентарне групе српско-аустријског пријатељства у Скупштини Србије Драган Марковић Палма имаће више састанака у Бечу. Он ће се састати са градоначелником Беча Михаелом Лудвигом, са потпредседником Скупштине покрајине Беч и са председником парламентарне групе аустријско-српског пријатељства у Скупштини Аустрије. На дневном реду биће и односи Аустрије и Србије, како Аустрија може да помогне Србији на европском путу и Косово и Метохија. Такође, разговараће се и на тему подршке српским студентима у Бечу, по питању олакшице школарина и о томе да српска национална мањина, која је најбројнија у Аустрији, не буде само важна гласачка машина пред изборе, већ да им се дата обећана реализују.
Драган Марковић Палма истакао је да је циљ овог путовања да наши млади људи виде како се ради и студира у Бечу, како би такав начин живота могли да примене и у својој земљи, кад се буду вратили. Повратак делегације у Јагодину очекује се у среду, 6. марта.

Галерија фотографија

Коментари
0
94

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 5 - 3 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже