најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

27.Фебруар 2019
Одржана 26.седница Скупштине града Јагодина

На 26.седници Скупштине града Јагодине којом је председавао председник Скупштине града Драган Марковић Палма све тачке су усвојене једногласно. Одборници су усвојили предлог о именовању Комисије за спровођење избора за чланове савета месних заједница, затим предлог одлуке о измени одлуке о максималном броју запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе града Јагодине за 2017.годину. Усвојен је и предлог одлуке о обављању димњичарских услуга, као и предлог о такси превозу и лимо сервису на територији града. Једногласно су усвојене и одлуке о општинским административним таксама и накнадама за коришћење јавних површина.
Јагодина се веома успешно представила на недавно одржаном Међународном сајму туризма у Београду, о чему су свој коментар дали челници града и одборници.
„Пре 2004.године у Јагодини нико није размишљао о некој туристичкој понуди. Од 2004.године на предлог, тада градоначелника, а сада председника Скупштине града Драгана Марковића Палме почео је један убрзани развој туристичке понуде у самом граду. Град је доживео један потпуни преображај и постао једна од најпознатијих туристичких дестинација у Србији. Он се сада налази на свим картама туристичке понуде Србије. Град посећују не само туристи из Србије, него и са стране из других земаља, а такође је ушао у све планове школских екскурзија широм Србије, што показује да велики број туриста посећује наш град. Кроз изградњу Аква парка, Зоолошког врта, Музеја воштаних фигура, а такође и многобројних цркава које се налазе на подручју Јагодине та понуда представља значајну привредну грану. Овде у нашем граду запошљен је велики број младих људи који на тај начин решавају своје породичне проблеме, с друге стране смањујемо незапосленост, а исто тако ту туристичку понуду, кроз различите сајмове туризма приказујемо осталим грађанима и стварамо услове за неку још већу посету туриста Јагодини“, истакао је градоначелник Јагодине Ратко Стевановић.
„Јагодина је већ дуги низ година туристички центар овог дела Србије, односно можемо рећи да је она прерасла у међународни туристички центар. Познато је да Јагодина има огромне туристичке потенцијале, од првог аква парка у Србији, Зоолођшког врта ,,Тигар', Музеја воштаних фигура, а све то је сваке године употпуњавано новим туристичким садржајима. Од пре пар година имамо и скијалиште, доста је развијен и верски туризам, знамо да огроман број посетилаца туристичких атракција Јагодине обилази храм Светог Јована Крститеља у Кончареву. Сам број туриста који је прошле године посетио Јагодину, а то је близу пола милиона људи, сврстава нас у сам врх туристичких центара не само у Србији, него и у региону. Кад сам рекао међународни центар туризма, да подсетим да је прошле године у Јагодини одржан светски скуп бајкера са свих континената, тако да је туризам постао једна веома значајна привредна грана у нашем граду, не само у смислу прихода које Јагодина остварује од туризма, већ и са аспекта запошљавања младих људи који се запошљавају у туристичким потенцијалима и који се сами издржавају, па нису неки додатни намет на буџет града“, рекао је Горан Милосављевић, одборник Социјалистичке партије Србије у Скупштини града Јагодине.
„С обзиром да је Јагодина у последње две године добила победничке пехаре у конкуренцији више градова, рекао бих овог дела Европе, то много значи и много казује да је препознат дугогодишњи рад у тој области, односно у тој грани привреде. С обзиром да је туризам покретачка снага одређених других активности привреде,као што су грађевинарство, угоститељство и трговина, то ће и у наредном периоду бити препознато у развоју овог града, тако да ће у сваком случају допринети свеукупном развоју Јагодине“, констатовао је Чедомир Баук, одборник Српске напредне странке у Скупштини града Јагодине.
На седници Скупштине града одборници су усвојили и решење о давању сагласности на извештаје о раду за 2018.годину, програме рада и финансијске планове за 2019.годину јавних предузећа и установа.

Галерија фотографија

Коментари
0
91

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 5 + 1 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже