најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

22.Фебруар 2019
Делегација из Египта посетила цркву Св.Јована Крститеља у Кончареву
Након отварања изложбе и конференције за новинаре у Клутурном центру ,,Светозар Марковић'' у Јагодини, египатска делегација предвођена генералом Ахметом Абдалахом, гувернером Црвеног мора у пратњи домаћина Драгана Марковића Палме, председникка Скупштине града Јагодине ,посетила је цркву Светог Јована Крститеља у Кончареву, чији је ктитор Марковић са својом породицом.
Том приликом гости из Египта су упознати са чињеницом да је ову цркву освештао патријарх Српске православне цркве Иринеј са владиком шумадијским Јованом, као и да је Драган Марковић Палма највишег признања Српске православне цркве, односно ордена Светог Саве првог реда.
Приликом обиласка цркве са гостима из Египта Марковић је најавио да ће Музеј воштаних фигура у Јагодини за шест месеци постати богатији за две фигуре.
-Његова екселенција господин Ахмет предложио је да у нашем Музеју воштаних фигура направимо фигуру Насера, који је био блиски пријатељ са Титом и у то време је сарадња између двеју тадашњих држава била на врло високом нивоу. И друга воштана фигура коју је предложио гувернер Абдалах, је фигура председника Сисија, садашњег председника Египта. Ја сам то прихватио и у наредних шест месеци ћемо имати још два странца поред Путина, али они нису обични странци, Насер је био велики пријатељ Југославије, а председник Сиси је наследио његову политику'', закључио је Марковић.
Гувернер Абдалах је изразио задовољство што ће ускоро у Музеју воштаних фигура у Јагодини своје место добити Насер и председник Египта Сиси, објашњавајући да у Египту живи 15 милиона хришћана, констатујући да је и ова посета још једна потврда вишедеценијских, традиционално добрих односа Египта и некадашње Југославије, а сада Египта и Србије.

Галерија фотографија

Коментари
0
72

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 5 + 0 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже