најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

21.Фебруар 2019
Председник СГ Јагодина дочекао делегацију из Египта
У Србију стигла привредна делегација из Египта коју предводи гувернер Црвеног мора, генерал Ахмед Абдалах, кога је на аеродрому сачекао његов домаћин председник СГ Јагодина Драган Марковић Палма. По доласку у Београд организован је пријем за делегацију из Египта, на којем су поред домаћина Драгана Марковића Палме присуствовали и Ивица Дачић, министар спољних послова и Александар Антић министар рударства и енергетике, као и 25 привредника из Египта.
Марковић је као домаћин поздравио госте, захвалио се на добром пријему и успешно организованој посети српске делегације Египту, која је у организацији Драгана Марковића Палме у новембру прошле године посетила ову земљу. Марковић је рекао да очекује да привредна делегација из Египта, која ће боравити неколико дана у Србији , изразити потребу за производима из Србије које је Египат до сада увозио из других земаља.

Министар Дачић је рекао да пријатељство Египта и Србије датира још из времена Тита и Насера и да Србија очекује велику подршку Египта у међународним институцијама. 
"Египат је веома важан пријатељ Србије, јер је најутицајнија држава на Блиском истоку. У то сам могао да се уверим током својих посета Египту" изјавио је министар иностраних послова Ивица Дачић.

За време боравка египатске делегације предвиђено је више састанака, привредних и културних манифестација као што је отварање Изложбе историјских докумената везаних за сарадњу Србије и Египта.

Галерија фотографија

Коментари
0
61

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 1 * 4 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже