најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

03.Јануар 2019
У Јагодини дечекана Нова 2019.година уз групу Галија

Централно место дочека нових година у Јагодини по традицији је градски трг, уз врхунске извођаче и незаборавне концерте, а у организацији и под покровитељством Скупштине града Јагодине. Нову 2019.годину Јагодинци, али и велики број житеља из других градова и крајева Србије дочекали су уз концерт једног од најпопуларнијих и најпознатијих српских бендова, који је је оставио неизбрисив траг и на рок сцени некадашње Југославије. Наравно реч је о групи ,,Галија“ чији хитови трају деценијама, па је зато концерт популарних Нишлија увек права рок посластица.

Према речима Ненада Неше Милосављевића, фронтмена ,,Галије“, увек је задовољство свирати у Јагодини, јер су концерти увек посећени, а атмосфера за чисту десетку.

„Имам много пријатеља који су овде рођени и који овде живе, срећем са са њима по Београду и по белом свету. Ово је један частан град који води рачуна и брине о својим грађанима, град са озбиљном карактеристиком по којој се разликује и која га чини другачијим од осталих градова, што је мени јако важно. Ја иначе волим нешто што је посебно и особено, а Јагодина је сасвим сигурно таква“, рекао је Милосављевић.

Галија је група која траје, ствара и ради четири деценије, а на њене концерте не долазе само припадници старијих и средњих генерација, већ и млађе генерације, што је најбоља потврда квалитета и атмосфере коју на концертима ствара овај рок састав. Тако је било и у новогодишњој ноћи у Јагодини, добро познати хитови као што су: ,,Дигни руку“, ,,Котор“, ,,Још увек сањам“, ,,Кад ме погледаш“, ,,Писмо“, ,,Да ме ниси“, ,,На твојим уснама“ и многи други одјекивали су центром поморавске престонице, на опште одушевљење и одобравање разгаљене публике, чије одлично расположење није могла да наруши ни ситна киша која је повремено падала.

Имајући у виду да су новогодишњи дочеци на градском тргу у Јагодини увек прворазредна атракција, како због врхунских и популарних извођача, тако и због изузетне организације, не треба да чуди што су и у овој најлуђој ноћи концерту присуствовали грађани из Врања, Велике Плане, Крагујевца, Ваљева и других градова Србије, који су нам рекли да овакав провод не постоји у средимама из којих долазе.

Смењивали су се хитови које је публика хорски певала са Нешом и осталим члановима ,,Галије', пуцале су петарде, улична расвета и клизалиште давали су изуизетно свечан и празнични тон, а онда је уследило одбројавање.

Тачно у поноћ, небо над Јагодином запарао је феноменалан, петнаестоминутни ватромет најављујући да је Нова 2019.година управо стигла. Уследила су честитања са најлепшим жељама и вером да би ова година могла да буде макар мало боља него претходне.

Галерија фотографија

Коментари
0
98

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 5 - 5 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже