најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

28.Децембар 2018
Традиционалном новогодишњем коктелу присуствовало 6000 људи

Традиционални новогодишњи коктел у организацији јагодинске локалне самоуправе одржан је у четвртак, 27. децембра у Хали спортова "ЈАССА" у Јагодини. Коктелу је присуствовало преко шест хиљада људи, међу којима су били и први потпредседник Владе Републике Србије Ивица Дачић и министар енергетике и рударства Александар Антић. Председник Скупштине града Јагодине и народни посланик Драган Марковић Палма је са својим сарадницима на улазу дочекао сваког госта и поздравио се с њим, нагласивши да је Јагодина једини град у Србији који на новогодишњи коктел позива обичне грађане.

У свом обраћању присутнима Марковић је најавио још једну у низу погодности за грађане Јагодине, који ће од краја јануара или почетка фебруара имати бесплатан превоз аутобусима на територији града, оценивши да је то јединствен случај у свету.

„Последњих 14 година у Јагодини су бесплатан превоз користили пензионери и ђаци који путују у школе, а од краја јануара или почетка фебруара у овом граду сви ће се возити беплатно. Ово је јединствен случај у свету, никоме неће требати ни лична карта, ни месечна карта, уђете у аутобус и џабе се возите. Могу и грађани из других градова да дођу до Јагодине и да се мало провозају, да виде како изгледају наша села. До новца за превоз смо дошли штедњом. Јагодина је једини град у Србији у коме чланови Градског већа не примају плате, па годишње уштедимо 18 милиона динара, а због тога што ни одборници не примају дневнице, ни плате, уштедимо 12 милиона динара. Годишње уштедимо и 28 милиона динара, јер смо једини град у Србији који није ангажовао комуналне полицајце. У мојој канцеларији намештај је стар 15 година и ја седим на хоклици столици, на којој треба да седе сви политичари у Србији“, рекао је Марковић.

У свом даљем обраћању, он је додао да Јагодина, у којој је отворено 12 фабрика, ове године има већи суфицит за 18 одсто у односу на прошлу годину.

„На карти иза мене су сви градови које смо обишли. Обишли смо цео свет, али као Јагодину нигде не нађосмо, као што је рекао Јованча Мицић, чију ћемо статуу поставити на кружном току на улазу у Јагодину из правца Ћуприје“, нагласио је Драган Марковић Палма.

Марковић је такође истакао да ће Јагодина у 2019.години добити затворени базен, проширити постојећу салу Културног центра, направити биоскопску салу са 200 места, Дом за младе и просторије у којима ће глумци одржавати пробе, што је изазвало громогласни аплауз присутних.

Након Марковића, присутнима се обратио и Ивица Дачић, први потпредседник Владе Србије и министар иностраних послова, који је истакао колико је важно што је Србија вратила питање Косова и Метохије на дневни ред Уједињених нација, на такав начин да се без њене сагласности не може донети трајно решење.

"Велика је ствар што смо успели да 12 земаља повуче признање такозваног Косова и тиме смо показали да та ствар није завршена. Доказали смо да су правда и истина јаче од силе и моћи", рекао је Дачић.

Он је такође оценио да је Србији потребна победа у међународним односима, и зато с великим задовољством може да каже да Србија може да се похвали добрим билатералним односима и посетама највиших светских функционера.

„Спремамо се да дочекамо са великом љубављу председника Руске Федерације Владимира Путина 17.јануара“, закључио је Ивица Дачић. У забавном делу програма наступили су Драган Којић Кеба и звезда ,,Гранда“ Тамара Милутиновић.

Галерија фотографија

Коментари
0
172

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 0 * 7 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже