најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

20.Децембар 2018
Одржана 23. седница Скупштине града Јагодине

У Јагодини је одржана 23.седница Скупштине града на којој је усвојен предлог одлуке о буџету града за 2019.годину.Одборници Скупштине града Јагодине једногласно су усвојили буџет за 2019.годину који износи око 4 милијарде динара. Буџет за 2019.годину биће развојни али и социјални, рекао је градоначелник Јагодине Ратко Стевановић.

Пре усвајања буџета грађани су имали прилике да виде план капиталних инвестиција за период од 2019. до 2021.године. Како се наводи у образложењу, планом капиталних инвестиција, поред осталих, предвиђена су улагања у саобраћајну инфраструктуру, реконструкцију Сквера Омладине и градског парка, реконструкцију постојећег објекта Културног центра и доградњу новог објекта са канцеларијом и салом за младе, као и значајан број пројеката изградње водоводне и канализационе мреже у приградским насељима и селима.

Узимајући у обзир да је од 2012.године до данас повећан број породица за 440, због повећања броја деце планирана је изградња новог објекта предшколске установе, изградња нове школе у граду, као и проширење две подручне школе формирањем кабинетских одељења.

Одборници су на седници, осим неколико предлога аката из области буџета, усвојили и предлоге аката из области преноса права својине који предвиђају пренос права из јавне својине Републике Србије у јавну својину града Јагодине. Усвојена је и одлука о расписивању јавног позива за доделу бесповратних средстава за реализацију инвестиционих пројеката којима се унапређује локални економски развој.

Све тачке дневног реда на 23.седници Скупштине града Јагодине усвојене су једногласно.

Галерија фотографија

Коментари
0
103

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 7 * 4 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже