најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

18.Децембар 2018
Отворена нова сезона скијалишта у Јагодини

У понедељка званично је почела са радом нова сезона градског скијалишта, које се налази у излетишту „Поток“.
Прошле године, скијалиште са топом који производи вештачки снег, било је главна зимска атракција, не само у Јагодини, већ и у целој Србији. Како је већ првог дана на скијашкој стази био велики број малишана, нема сумње да ће и током ове сезоне скијалиште у излетишту „Поток“ бити свакодневно пуно оних који желе да овладају вештинама скијања. Да је скијалиште пун погодак, потврдио је и Зоран Глигоријевић, директор јагодинског Спортског савеза.
„Град Јагодина је на предлог нашег председника Драгана Марковића Палме донео прошле године одлуку о отварању скијалишта и тим поводом, купљен је топ за производњу вештачког снега. То се показало као пун погодак. Зато смо прошле године имали јако добру сезону, јер је око 300 младих људи научило да скија потпуно бесплатно. Коришћење услуга инструктора, ски лифта и стазе је бесплатно, једино се изнајмљивање скија наплаћује 150 динара, а свако може да скија колико год жели у току дана. То је још један поклон града Јагодине деци, омладини и њиховим родитељима. На овај начин они могу бесплатно да науче да скијају, с обзиром на то да у зимским центрима то кошта много висе“, рекао је Глигоријевић.
Захваљујући одличним инструкторима, њиховом стрпљењу и доброј педагошкој пракси, многа деца су врло брзо научила да скијају.
„Ове године смо мало раније почели са сезоном. Деци је више забавно, него што им је то тешко. Они брзо савладају технике скијања, зато што је падина мала и лакше им је да скијају него на некој већој планини. Ово је супер за обуку, како би они научили прве кораке“, рекла је инструкторка Анђелија Дејановић.
Деца ће, поред активности на градском клизалишту, своје часове физичког васпитања моћи да проводе квалитетно и на скијалишту. Да је то одлична идеја, потврдио нам је и Зоран Милосављевић, професор физичког васпитања у Основној школи „Горан Остојић“:
„Овде имамо стазу која одговара деци како би научила основне техничке елементе скијања. Није нимало лоша идеја да деца овде проводе часове физичког васпитања и да науче нешто ново“, рекао је Милосављевић.
Скијалиште је већ првог дана било пуно деце свих узраста, а расположење деце било је у супротности са температуром која је владала тог дана. Сви су једва чекали да стану на скије: са жељом да науче, али и да демонстрирају оно што су научили прошле године. Уз скијашку стазу, ту је и санкалиште, које је такође било пуно, углавном оних најмлађих, који су уживали у сваком тренутку проведеном на снегу.
Радно време скијалишта почиње од девет сати преподне, а цена изнајмљивања опреме је 150 динара, у шта је укључено и целодневно скијање.

Коментари
0
104

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 8 - 5 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже