најактуелније:

Дочекајте Нову 2019. годину на градском тргу у Јагодини уз групу Галија, организатор Скупштина града Јагодине. Почетак концерта је у 22:45. Добродошли! |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

02.Децембар 2018
Почела 15. сезона рада градског клизалишта

Градско клизалиште у Јагодини званично је почело са радом у петак. Клизалиште ове године слави мали јубилеј: 15 година успешног рада. Бројни клизачи, а највише они најмлађи, са нестрпљењем су данима ишчекивали почетак рада овог спортско-рекреативног објекта, што је потврђено и гужвом која се створила испред клизалишта пред само отварање. Зоран Глигоријевић, спортски директор „ЈАССА“, није крио задовољство због почетка рада клизалишта и велике посећености већ на дан отварања.

„Град Јагодина је један од првих градова у Србији који је покренуо овај вид рекреације за становнике свих узрасних категорија. Клизалиште се на овом месту монтира већ 15 година и као да је јуче све почело. Биће постављено на овом месту све до марта, док то временске прилике буду дозволиле, а радиће и у време новогодишњих и божићних празника. На тај начин желимо да наши грађани у добром расположењу уђу у Нову годину.

Посетиоци клизалишта нису само грађани Јагодине, већ и они из околних градова, што нам је посебно драго јер волимо да се дружимо и са нашим комшијама. Цена клизања није мењана од самог почетка отварања, а то је доказ да граду и спортском Савезу није циљ да заради новац, већ да наши грађани квалитетно проведу време на овом месту“, рекао је Глигоријевић.

Градско клизалиште има вишеструку корист, а то се показало и свих претходних година. Поред забаве и рекреације на леду, одлично служи и за часове физичког васпитања. Преподневни термин од 9 до 12 сати резервисан је за наставнике и професоре физичког васпитања који у том временском интервалу могу да вежбају клизање са својим ученицима. Да је то значајно, потврдила је и Иванка Васиљевић, професорка физичког васпитања у Основној школи „Горан Остојић“ у Јагодини.

„За децу је градско клизалиште велики хит, тако да сваке године имамо све више младих клизача. Сезона клизања завршава такмичењима на леду, тако да они имају прилике да вежбају до тад, а најбољи бивају награђени“, рекла је Васиљевић.

Међу бројном децом на леду, владало је само позитивно расположење и срећа због тога што ће током целе зиме имати прилику да своје клизачко умеће усавршавају сваког дана. Да атмосфера буде још боља, потрудио се јагодински рок бенд „Блацк анд њхите“ који је неуморно свирао за све присутне. Клизалиште ради од 9 до 22 часа, а цена клизања и изнајмљивања опреме се није мењала од самог отварања, само 100 динара за неограничено време проведено на леду.

Галерија фотографија

Коментари
0
50

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 2 * 4 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже