најактуелније:

Дочекајте Нову 2019. годину на градском тргу у Јагодини уз групу Галија, организатор Скупштина града Јагодине. Почетак концерта је у 22:45. Добродошли! |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

21.Новембар 2018
Јачање економске сарадње Египта и Србије

Председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма завршио је посету Египту разговором са Гувернером египатског региона Црвено Море, генералом Ахметом Абдалахом у његовој резиденцији у Хургади. Констатовано је да су Марковић и Абдалах успоставили нови мост сарадње између две државе и да се очекује много већа трговинска размена између Србије и Египта, што ће бити посао новоформираног Пословног савета Србије и Египта на чијем је челу Драган Марковић. Марковић је такође затражио да Египат или бар регион Црвено море, у увозу као свој проиритет стави робу из Србије. Генерал Абдалах је потврдио долазак египатске делегације у Србију и Јагодину у фербуару 2019. године. Генерал Абдалах је Марковићу првог дана посете Египту рекао да Египат неће подржати Косово у чланству за Интерпол што се и десило. Египатски представник био је уздржан на Генералној скупштини Интерпола, а то у крајњем скору значи као да је гласао против, јер се уздржани гласови не рачунају у оне који су гласали за.
У Марковићеву част у спортском центру у Хургади је организован међународни кик бокс тромеч између Египта, Русије и Италије.
„Веома смо почаствовани што је Драган Марковић, као један од највећих светских промотера кик бокса обишао наш спортски центар у Хургади и њему у част смо организовали кик бокс тромеч између Египта, Русије и Италије. Посебно смо захвални што је прихватио да буде судија на том мечу, као и да у својству тренера види колико су наши кик боксери спремни“, изјавио је власник спортског центра у Хургади Ибрахим Мохамед Абдел Салам. Марковић је током тренинга са египатским кик боксерима, посебно у раду ручном техником рекао домаћим кик боксерима : „Много сте бре спори, мора то брже“.
„Мечеви су били одлични и видео сам неколико веома добрих кик боксера. Сви су пружили максимум, како победници, тако и поражени“, изјавио је након овог спортског догађаја Марковић.
Колики је значај египатски домаћин придао посети Драгана Марковића Палме говори начин дочека и испраћаја. Како је Марковића и српску делегацију дочекао на аеродрому у Хургади, тако је и испратио, онако како се дочекују гости највишег ранга. Иако су били ноћни сати, генерал Абдалах је учинио велику част Марковићу и испратио га до самог авиона и са пријатељски подигнутим рукама.

Галерија фотографија

Коментари
0
42

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 6 + 4 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже