најактуелније:

Дочекајте Нову 2019. годину на градском тргу у Јагодини уз групу Галија, организатор Скупштина града Јагодине. Почетак концерта је у 22:45. Добродошли! |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

15.Новембар 2018
Делегација из мађарског града Баја у посети Јагодини

У Јагодини је у тродневној посети боравила делегација из мађарског града Баја. Делегацију, коју су чинили представници града, Више педагошке школе ,,Етвеш Јожеф” и Методичког центра за специјалну педагогију, примила је заменица градоначелника Јагодине Снежана Вукашиновић.

Она је гостима представила Јагодину, образовне установе у граду, представила је привредни и туристички потенцијал града. Такође је упознала госте са јединственим социјалним програмом града који брине о незапосленим трудницама, породиљама, деци, младима, старим и болесним људима, као и о социјално угроженим лицима.

„Пре 12 година започета је сарадња Факултета педагошких наука из Јагодине и Више школе из Баје а на нивоу локалних самоуправа сарадња се одвија последње две године. Сарадња у области образовања се шири па је тако започета сарадња са Школом за децу оштећеног слуха и говора ,,11.мај” и Градским центром за социјални рад. Ово је прилика да разменимо примере добре праксе, да учимо једни од других и да ширимо сарадњу на нивоу образовања и цултуре”, рекла је Снежана Вукашиновић.

Заменица градоначелника Баје Андреа Чубакне Бешешек је истакла да јој је драго што је образовање у оба града веома значајан сегмент.

„Посебно ми је драго што су у обе образовне институције слична размишљања. Такође је лепо што се доста пажње придаје и култури што нам отвара нове могућности да проширимо нашу сарадњу“, истакла је заменица градоначелника Баје.

Гости из Мађарске обишли су туристичке и историјске знаменитости града, као и манастире у околини Јагодине.

Галерија фотографија

Коментари
0
21

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 6 + 4 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже