најактуелније:

Дочекајте Нову 2019. годину на градском тргу у Јагодини уз групу Галија, организатор Скупштина града Јагодине. Почетак концерта је у 22:45. Добродошли! |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

18.Новембар 2018
Делегација из Јагодине посетила бедуинско село Хамата

Трећег дана посете Драгана Марковића Палме Египту, делегација је посетила бедуинско село Хамата.

Колико су значаја дали посети Драгана Марковића Палме председника Скупштине Јагодина Египту, говори и посета правом бедуинском насељу Хамата у пустињи јужно од места Марса Алам.

Домаћин српске делегације генерал Ахмед Абдалах организовао је посету бедуинском насељу где је Драган Марковић Палма и делегација коју предводи, срдачно дочекана од великог броја бедуина. Домаћини су приказали свој традиционални плес са мачевима, традиционалну музику, начин живота и традиционални начин исхране. Бедуини су иначе веома доследни својој традицији, култури и тешко прихватају другачију културу и обичаје. Живе и раде на начин како су радили вековима уназад. Баве се сточарством, гајењем камила и коза. Живе у шаторима раштркани по пустињским пространствима. У овој бедуинској заједници живи и 280 детета који су радо притрчавали Палми и седели му у крилу.

Марковић је отплесао традиционални плес са домаћинима, радо чуо њихову традиционалну музику али је успео да их научи мелодији песме Цветак зановетак Светлане Цеце Ражнатовић.

Заузврат бедуини су скандирали генералу Абдалаху и Драгану Марковићу Палми.

Галерија фотографија

Коментари
0
60

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 4 * 4 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже