најактуелније:

Дочекајте Нову 2019. годину на градском тргу у Јагодини уз групу Галија, организатор Скупштина града Јагодине. Почетак концерта је у 22:45. Добродошли! |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

17.Новембар 2018
У Египатском граду Марс Аламу поптисан уговор о формирању Пословног савета Египта и Србије

Уговор о формирању Пословног савета Египта и Србије су у Марс Аламу потписали председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма и гувернер области Црвеног мора Ахмед Абдалах, а том чину је присуствовао амбасадор Србије у Египту Југослав Вукадиновић, као и бројни привредници из Египта и Јагодине.

Преносим вам поздраве председника Србије Александра Вучића и министра спољних послова Ивице Дачића и захвалан сам што Египат неће подржати улазак такозваног независног Косова у Интерпол истакао је на почетку свог обраћања присутнима Драган Марковић Палма, а онда наставио: „За Србију је овај потез Египта изузетно важан као и ваше обећање да никада нећете признати независност јужне српске покрајине јер сте ми господине Абдалах пре састанка рекли да не постоји ниједан документ у Египту на којем пише да је ваша држава то учинила. Желим да се захвалим што сте предложили да се формира Пословни савет две земље, а ја ћу са моје стране обезбедити 100 најачих српских привредника који ће бити његови чланови. Желим да се врати оно време из периода Јосипа Броза Тита када је економска сарадња наших држава била на највишем нивоу. За два дана боравка у Египту од вас смо много научили, ви имате шест, а ја петоро унучади и ми смо породични људи који никада неће направити нешто против интереса држава које представљамо”, закључио је Марковић.

Пре потписивања уговора гувернер области Црвеног мора Ахмед Абдалах је са привредницима из те области, председнику Драгану Марковићу Палми и члановима привредно политичке делегације пожелео добродошлицу истакавши да ће рад Пословног савета Египта и Србије допринети побољшању економске, туристичке, здравствене, образовне и спортске сарадње две земље, али и Јагодине и египатских регија. Абдалах је пожелео да односи Србије и Египта напредују у будућности управо због добрих односа две земље у прошлости.

Драган Марковић Палма председник Скупштине града Јагодине је на састанку у Египту најавио да ће гувернер Абдалах 17.октобра 2019. године, на дан града бити проглашен за почасног грађанина Јагодине. Рекао је да ће гувернера и египатске привреднике, позвати у узвратну посету Јагодини. Марковић је још једном захвалио домаћинима на фантастичном гостопримству.

За председника Пословног савета Египта и Србије изабран је Драган Марковиц Палма, а он је за заменике именовао познате јагодинске привреднике, власника фабрике „Јела“ Мирољуба Радовановића и Миодрага Николића Фемана власника предузећа „Феман“.

Посета привредно политичке делегације града Јагодине Египту се наставља у суботу у Хургади, где ће такође имати састанке са египатским привредницима и политичарима.

Галерија фотографија

Коментари
0
48

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 6 + 7 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже