најактуелније:

Дочекајте Нову 2019. годину на градском тргу у Јагодини уз групу Галија, организатор Скупштина града Јагодине. Почетак концерта је у 22:45. Добродошли! |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

16.Новембар 2018
Први дан посете привредно политичке делегације града Јагодине Египту

Привредно политичка делегација града Јагодина на челу са председником Скупштине Града Јагодина Драганом Марковићем Палмом борави у радној посети Египту и побратинском граду Марса Аламу. За Марковића и чланове делегације, домаћин, гувернер области Црвеног мора генерал Ахмед Абдулах, је приредио дочек какав није приређен за стране политичаре још од времена СФРЈ и Јосипа Броза Тита. Домаћини из Марса Алама су се потрудили да се делегација града Јагодине на сваком кораку осећа као код куће. Од црвеног тепиха на аеродрому, преко бројних посета привредним и културним обележјима, преко састанака са привредницима из Египта.
На састанку коме су присуствовали чланови делегације из Јагодине и привредници Марс Алама, гувернер Црвеног мора Ахмед Абдулах и председник Скупштине Града Јагодина Драган Марковић Палма, Марковић је, на предлог Ивице Дачића, замолио да Египат повуче признање независности Косова и Метохије, мада је од домаћина добијен одговор да нигде у документима не стоји да је Египат признао Косово и Метохију. Генерал Абдулах и Марковић су се договорили да Јагодина добије 5 ха земље поред мора тако да је поред Егејског мора Јагодина изашла и на Црвено море. Јагодина ће дати 5 ха Марса Аламу у индустријској зони за инвеститора из Египта који ће ту отворити фабрику и запослити раднике. Марковић је такође предложио размену студената из Хургарде, студентима из Јагодине са неких од јагодинских факултета.
„Хоћемо сарадњу каква је између наших држава била у време Титове Југославије“ рекао је Марковић.
На састанку су се представили привредници домаћина као и привредници из Јагодине. Привредници из Египта су предложили оснивање Пословног савета Египат-Србија.
Увече је за делегацију Јагодине приређена вечера у пустињи, у веома лепом амбијенту, где су се домаћини потрудили да покажу колико им је важна посета делегације на челу са Драганом Марковићем Палмом. Амбијент је био украшен заставама Србије и Египта. На предлог домаћина, Палма је том приликом узјахао камилу, уз звуке српске химне. Палма и читава српска делегација били су обучени у традиционалну египатску ношњу.

Галерија фотографија

Коментари
0
74

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 4 - 1 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже