најактуелније:

Дочекајте Нову 2019. годину на градском тргу у Јагодини уз групу Галија, организатор Скупштина града Јагодине. Почетак концерта је у 22:45. Добродошли! |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

13.Новембар 2018
Одржана конференција за новине поводом одласка привредно политичке делегације града Јагодине у Египат

Од 14. до 19. новембра у Египту ће боравити привредно политичка делегација града Јагодине, на чијем челу ће бити председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма.

„Град Јагодина и Србија су веома интересантни за инвеститоре и тако је пре месец и по дана у Јагодини и Београду боравила привредно политичка делегација из Египта и тада су нас позвали да посетимо Египат и ми смо тај позив прихватили. Од среде 14. до 19. новембра у египатском региону Црвеног мора боравиће привредно политичка делегација града Јагодине, где ћемо имати састанке са Гувернером Црвеног мора Ахмедом Абдалахом, са привредницима региона Црвеног мора и власницима великих хотела, као и са рукводством града Марса Алам са којим смо у Јагодини потписали Споразум о сарадњи и братимљењу“, рекао је, на данашњој конференцији за новинаре, председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма.

„Предложићемо власницима великих хотела на Црвеном мору, који имају по 1000 соба, да један хотел направе и у Јагодини или неком другом граду у Србији. У нашој делегацији биће и привредници који запошљавају преко 1000 радника и биће то прилика да успоставе сарадњу са својим египатским колегама. Један од њих је и Милован Видојевић, власник компаније „Тестерал“ из Јагодине, који је приликом нашег боравка у Вашингтону потписао и почео извоз својих производа (alu и pvc столарија) у вредности од 4.000.000 долара. Египат и Титова Југославија имали су веома добре односе и ми хоћемо да то пријатељство претворимо у економску сарадњу" рекао је Марковић.

Власник јагодинске компаније „Тестерал“ Милован Видојевић, рекао је да привредници из Јагодине захваљујући и својој локалној самоуправи освајају тржишта широм света.

„Моја компанија је освојила Европу и Северну Америку, на реду је Африка, па Азија, Аустралија и Јужна Америка. То је велики успех и успех града Јагодине, који је увек у својим делегацијама водио и води и привреднике и ми на тај начин остварујемо важне контакте и освајамо тржишта и да на свим континентима буду прозводи на којима пише "Made in Jagodina“, рекао је Видојевић.

Галерија фотографија

Коментари
0
53

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 10 - 8 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже