најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

06.Новембар 2018
Основним и средњим школама донирано је 650 лопти у циљу промоције спорта и физичке цултуре

Шест стотина лопти уручено је данас представницима јагодинских основних и средњих школа на свечаности одржаној у спортској хали „ЈАССА“ у Јагодини.
Лопта је један од основних реквизита који је потребан свакој школи, било да се ради о средњој или основној. Локална самоуправа о томе и те како води рачуна, па је из буџета града издвојен новац којим је купљено 650 лопти које су подељене јагодинским основним и средњим школама. Ово је само један од показатеља изврсне сарадње Скупштине града и школа када је у питању спорт, физичка култура и здрав начин живота.
„Циљ ове акције јесте промоција спорта, здравог начина живота и помоћ школама у организовању наставе физичког васпитања. Иницијатор за организовање ове акције је председник Скупштине града Јагодине, Драган Марковић Палма. За ову намену, издвојена су средства из буџета града у висини од милион динара. Набављено је 650 лопти по спецификацији које су доставиле све средње и основне школе“, рекао је Зоран Глигоријевић, спортски директор „ЈАССА“.
Заменица градоначелника Јагодине, Снежана Вукашиновић, истакла је да њихова сарадња са образовним институцијама у Јагодини траје током читаве године.
„Ова помоћ и награда за све ученике основних и средњих школа у облику лопти није једина, али добро ће доћи деци и наставницима сада на почетку школске године, да их квалитетно употребе и да им физичко васпитање буде на вишем нивоу. Ја бих још истакла да је локална самоуправа радила и на инфраструктури. Сва наша сеоска насеља имају сређене терене за мале спортове. Локална самоуправа је учинила све да среди и школе и сале за одржавање часова физичког васпитања. Поред тога, подсетила бих да деца имају и бесплатно летовање, као и бесплатан превоз. Ово је само једна од акција којом локална самоуправа награђује ђаке зато што су добри и на овај начин желимо да омладину удаљимо са лошег пута и да их одвучемо од лоше проведеног слободног времена. На овај начин, привлачимо их спортским теренима и помажемо наставницима и професорима физичког васпитања да квалитетније раде свој посао“, рекла је Вукашиновић.
Овом акцијом, задовољство су показали и директори ових школа, просветни радници, као и ученици:
„Школама увек недостају лопте, посебно из разлога што се увек фаворизује бављење спортом као здрав начин живота. Свака акција оваквог типа за нас представља изузетно задовољство“, рекла је Биљана Милановић, директорка Основне школе „17. октобар“ у Јагодини.
Горан Николић, директор Економско-трговинске школе „Славка Ђурђевић“ у Јагодини, дели мишљење са својом колегиницом.
„Лопта је основни реквизит за извођење наставе физичког васпитања. Овај поклон ће доста значити нашим ученицима и, наравно, олакшаће посао професорима физичког васпитања“, истакао је Николић.
По завршетку поделе лопти школама, одиграна је и ревијална утакмица у футсалу између ученика и наставника, односно професора основних и средњих школа.

Галерија фотографија

Коментари
0
62

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 9 * 5 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже