најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

23.Октобар 2018
Европски шампион Александар Коновалов на пријему код председника Скупштине града Јагодина

Репрезентативац Србије у боксу и члан кик бокс клуба „Палмини тигрови“, Александар Коновалов, наставља да ређа успехе. Овога пута, бриљирао је на Европском шампионату у Братислави, у Словачкој, где је освојио златну медаљу у категорији до 67 килограма, у дисциплини „лоњ кицк“. У финалу је савладао такмичара из Пољске Елија Шајанковског. Коновалов је такође проглашен најбољим кик боксером тог такмичења. Тим поводом, У Скупштини града Јагодине одржана је конференција за новинаре:
„Руси су убедљиво најтежи противници. Против њих сам имао изузетно тежак меч. Желим да честитам успех нашим репрезентативцима у кик боксу, који су остварили велики успех и наравно, нашим одбојкашицама“, рекао је Коновалов.
Конференцији је присуствовао и председник Скупштине града Јагодине, Драган Марковић Палма. Он је на почетку честитао успех српским одбојкашицама на освојеном злату на недавно завршеном Светском првенству, као и самом Александру који је члан кик-бокс клуба „Палмини тигрови“:
„Желео бих да похвалим државне органе који воде рачуна о спортистима, а посебно о онима који освоје висока признања. Када је репрезентација у боксу у питању, ми смо годинама други, иза Русије. Зашто је то тако? Зато што Руси доведу 200 такмичара на Светско првенство, а ми тридесеторо и због тога је таква разлика у медаљама. Кик-бокс клуб „Палмини тигрови“ је најбољи у Европи, а можда и у свету. На недавно одржаном међународном кик-бокс мечу у Кончареву, који се организује сваког 7. јула већ двадесет једну годину заредом, победили смо репрезентацију Турске која је трећа или четврта на свету. Велики је успех да град који има 80 хиљада становника победи такмичаре из државе која има 80 милиона становника“,  поносно је истакао Марковић.
Он се одмах затим осврнуо на успехе које постигао Александар Коновалов:
„Када Александар иде на Светско првенство, ја тачно знам шта ће да се деси. Од њега више ништа не може да ме изненади. У финалу је победио Пољака и тај меч је личио на један шоу. Аца се тако добро показао, да му противник није могао ништа. Победио је првог такмичара из Хрватске, другог из Русије и трећег из Пољске. Имао је једну борбу мање, па је директно био носилац листе. Сада сви такмичари беже од Коновалова у категорију која је виша или нижа за неколико килограма. Он пева српску химну, држи руку тамо где треба када се интонира српска химна. Гледао сам када му је уручена медаља и то је један догађај од ког се човек најежи. Више пута сам то доживео, али сваки пут се јаве неке нове емоције када су такмичари из Србије у питању, а посебно када су то они из „Палминих тигрова“рекао је Марковић.
Марковић је додао и да кик-бокс клуб „Палмини тигрови“ од 2004. године, од када је он на челу града, није добио ниједан динар, иако су имали право на основу остварених резултата. Према критеријумима у јагодинском Спортском савезу, такмичари који достигну високе резултате имају право на новчану награду, тако да је Коновалов једнократно награђен са милион и по динара.
Конференцији су, поред Коновалова и Марковића, присуствовали и градоначелник Јагодине Ратко Стевановић, генерални секретар „Палминих тигрова“ Југослав Радовановић, као и Александрови тренери Небојша Јелић и Слободан Јоцић. Српска репрезентација у боксу на Европском првенству освојила је шест златних, три сребрне и седам бронзаних медаља.

Галерија фотографија

Коментари
0
78

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 2 - 0 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже