најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

19.Октобар 2018
У Јагодини одржана редовна седница Скупштине генерала и адмирал Србије у пензији

Редовна седница Скупштине генерала и адмирала Србије у пензији одржана је јуче у сали хотела „Хил“ у Јагодини. Поред бројних генерала и адмирала, седници је присуствовао и председник Скупштине града Јагодине, Драган Марковић Палма.
Ради се о редовној годишњој скупштини генерала и адмирал Србије у пензији, а циљ је био да се изврши анализа рада Клуба у протеклом периоду и да се усвоје измене постојећих нормативних докумената, као и план рада за наредну годину. Миомир Миладиновић, председник Скупштине генерала и адмирала у пензији, изразио је захвалност граду Јагодини за гостопримство.
„Удружење генерала и адмирала једна је од организација која има највећи просек школовања на простору Србије. То немају ни доктори, ни лекари, ни инжењери, ни адвокати, јер у Клубу генерала просек школовања је изнад 18 година. Сви присутни су завршили школе националне одбране, које су у рангу доктората. Нема места у Србији у ком неко од нас овде није био и службовао. Изузетно смо добри познаваоци прилика у свим местима Србије и као такви, можемо доста тога да помогнемо. Битно је да се зна да од државе тражимо мало, готово ништа, а можемо много да дамо“, рекао је Миладиновић.
Генералима и адмиралима у пензији обратио се и председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма, који је истакао да је војска некада, не преваспитавала, већ доваспитавала људе који су служили војни рок.
„Желим да се захвалим свим генералима који су часно бранили ову државу, а они који су умрли, њих треба да се сећамо. Посебно бих поздравио генерала Лазаревића. Он је у Хагу зато што је погинуло мало српских војника, зато што нам није уништено оруђе и зато да би Америка и Велика Британија имале покриће да су бомбардовале тадашњу Југославију и да смо ми за то криви. Наш непријатељ је НАТО пакт и то свуда говорим јавно. Они су бомбардовали Србију да би отели део територије и да би довели шиптаре на власт. Хашки трибунал је направљен само за Србе: за њих су само Срби имали командну одговорност, а за друге не постоји материјални доказ“, истакао је Марковић.
Додао је и да НАТО не може да му замаже очи после свега што су учинили нашем народу.
„Највећи кривац за пад наталитета у Србији је НАТО пакт. Сви који су некада били за то да се бомбардује Југославија, попут Мадлен Олбрајт, канцелара Кола и портпарола Жемија Шеја, сада “перу руке”  и причају како Југославија није требало да се бомбардује. Сада нам они причају шта да радимо и саветују нас“, рекао је Марковић.
Том приликом, Марковић се дотакао и недавног сусрета са аустријским председником, заједно са председницом Владе Републике Србије, Мајом Гојковић:
„Питао сам га да ми каже да ли је нека од 28 земаља Европске уније имала услов да се одрекне своје територије да би ушла у Европску унију. Ниједна није имала. Србија се све време уцењује. Питао сам га зашто не реагује на изјаве косовских политичара да ће да направе албанску војску. Ко су ти који ће чинити албанску војску? Њу ће чинити они који су прво пресвукли униформе УЧК, ставили кравате и сада воде косовске Албанце. Неколико држава из Европске уније ћути, као и једна преко баре која “кроји капу” Србији. Ми Срби морамо да будемо јединствени и када је у питању национално питање да га испоштујемо. Ви сте бранили и чували Југославију за време Тита и ону малу Југославију и Србију. Ниједан србомрзац није могао да напада наше генерале, војнике и полицајце“, рекао је Марковић.
Марковић се присетио се и свог боравка у Америци током инаугурације Доналда Трампа, где је он био једини српски политичар. Тамо се састао са бившим замеником директора ЦИА-е, Стивом Мејером.
„Рекао ми је да када се вратим у Србију, треба да кажем председнику Србије да све оно што смо потписали у Бриселу не важи. Када сам га питао зашто нам то није раније рекао, када је Харадинај, један од највећих терориста и злочинаца, био у затвору у Француској, рекао ми је да Харадинај није терориста. Тада сам схватио да се глобална политика не мења персоналном променом. Србија мора да зна ко су јој генерали, где су наша деца служила војску, јер то што сте ви доживели, нема ниједна књига на свету“, закључио је на крају свог говора председник.
Миладиновић је том приликом уручио Марковићу признање Клуба генерала и адмирала Србије, а приредили су и поклон за градоначелника Јагодине, Ратка Стевановића. Марковић му је такође узвратио поклоном, који се састојао од грба града Јагодине.

Галерија фотографија

Коментари
0
83

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 4 - 2 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже