најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

17.Октобар 2018
Одржана свечана седница Скупштине града Јагодина

У Јагодини је обележен 17.октобар, Дан ослобођења Јагодине од фашизма у Другом светском рату. Тим поводом одржана је свечана седница Скупштине града на којој су заслужним институцијама и појединцима додељена друштвена признања. Председник Скупштине града Драган Марковић Палма подсетио је шта је у Јагодини све урађено за годину дана.

„Ми имамо континуитет и када је реч о социјалној бризи о свим категоријама становништва и када је реч о новим инвестицијама. Наш град је посетио велики број амбасадора земаља које одлучују о судбини грађана Србије. Ми смо хтели да покажамо да Србија није само Београд, већ да оно што говоре политичари у главном граду говоримо и ми из унутрашњости. Делегација политичара и привредника из Јагодине је обишла више земаља ове године, а главни разлог је да видимо како можемо да доведемо још неког новог инвеститора, а други разлог је да у лепом светлу представимо Србију у свету“, рекао је Драган Марковић Палма.

Политичко привредна делегација из Јагодине обишла је неколико земаља ове гоидне.

„Били смо у Турској и тамо смо примљени на највишем нивоу. У делегацији су били привредници, представници Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије из Јагодине. Тамо нас је примио председник Скупштине Турске и заменик председника Владе Турске. Ти састанци су били веома важни за Србију. Ја сам се захвалио Ердогану на порукама које је послао када је био у Новом Пазару јер захваљујући Турској и Ердогану сада је много стабилнија Рашка област. Оно што је мене импресионирало јесте да сви функционери, код којих смо били на пријему, желе да сарађују са Србијом. Били смо у једној великој фабрици која производи чарапе и од тада смо се већ неколико пута видели са власником, тако да очекујемо да окончамо тај договор, да отворимо фабрику чарапа у Јагодини где ће се запослити више од 1.000 радника“, нагласио је Марковић.

Марковић је истакао да је Јагодина прва почела да доводи инвеститоре и да тренутно има 12 страних инвеститора.

„Сами смо почели да доводимо инвеститоре јер смо обилазили земље. Били смо у Бугарској у време када је та земља председавала Европском унијом. Тамо смо примљени у њиховом парламенту и то на највишем нивоу. Лепо смо представили Србију и замолили братски бугарски народ да помогне Србији на европском путу. Затим смо били у Аустрији. Јагодина има срећу што је председник Слободарске партије господин Штрахер ушао у власт а наш је пријатељ. Били смо и у Грчкој, али не као туристи већ је сваки одлазак био радна обавеза. Водили смо два пута по 500 грађана у Грчку и то о трошку донатора. Ми смо једини град на свету који већ 15 година у континуитету води грађане у европске земље“ рекао је Марковић. Делегација из Јагодине је ове године била и у Русији.

„И тамо смо примљени на највишем нивоу у партији Јединствена Русија. Разговарали смо са неколико њихових функционера. Где год сам ишао ја сам представљао своју земљу и увек сам државни врх обавештавао где идем. Били смо и у Црној Гори и могу рећи да црногорски народ не мисли оно што мисли Мило Ђукановић. Црна Гора је једна од држава која је прва признала независност Косова и Метохије. Ја сам позвао Ђукановића да повуче признање јер ако је то могло да уради седам држава може и Црна Гора“, рекао је Марковић и нагласио да Јагодинци треба да се поносе што град води дипломатску политику.

Марковић се у свом обраћању захвалио спортским клубовима на постигнутим успесима.

„Најуспешнији спорстки клуб у нашем граду је Женски рукометни клуб ,,Јагодина“ који води Александар Миладиновић. Они су освојили првенство. То је први и једини спортски клуб који се такмичи у Првој супер лиги са тако добрим резултатом а да нема ни једног страног играча“, казао је Марковић.

Марковић се на свечаној седници захвалио и полицији јер је безбедност грађана на високом нивоу, као и свим осталим институцијама на доброј сарадњи.

„Захвалио бих се и декану Факултета педагошких наука, као и директорима основних и средњих школа у Јагодини јер наши студенти и ђаци освајају највиша признања на разним такмичењима. Захвалио бих се и Српској православној цркви јер је за нас црква светиња“, рекао је Драган Марковић Палма на крају свог обраћања.

Свечаној седници су, осим награђених, присуствовали први секретар амбасаде Русије Николај Помилујко, професори и студенти Восоке педагошке школе из Баје у Мађарској, представници Војске Србије, полиције, тужилаштва, суда, цркве, борачких удружења, одборници и директори јавних предузећа.

Октобарска признања су додељена најбољим ученицима основних и средњих школа, спортистима који су постигли запажене резултате на домаћој и међународној сцени, организацијама и удружењима. Укупно је додељено 25 признања која се састоје од плакете и 50.000 динара. Прва признања је уручио Драган Марковић Палма, а у име награђених обратила се Ива Миленковић, ученица осмог разреда ОШ ,,17.октобар“.

„Октобарска награда је за нас велико признање, почаст и подстицај да даље ширимо своје знање, да наставимо да нижемо успехе и освајамо награде, да достојно представљамо своје школе, свој град и своју земљу кроз даље школовање и рад“, рекла је Ива Миленковић.

Сви добитници кажу да им је велика част што су добили овако значајна признања. Након доделе друштвених признања, направљена је заједничка фотографија свих награђених са руководством града.

Галерија фотографија

Коментари
0
213

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 10 * 8 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже