најактуелније:

Дочекајте Нову 2019. годину на градском тргу у Јагодини уз групу Галија, организатор Скупштина града Јагодине. Почетак концерта је у 22:45. Добродошли! |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

08.Октобар 2018
Златни пехар и седам медаља за град Јагодину на 51.међународном Новосадском сајму туризма

Традиционално учешће на 51. Новосадском сајму туризма, донело је Јагодини бројна признања. У питању је златни пехар за развој туризма и високих садржаја града, као и седам златних медаља. Поверење грађана указано  Драгану Марковићу Палми и његовом тиму пре четрнаест година на локалним изборима допринело је да визије и снага једног човека направе од Јагодине модел града будућности који прате сви у Србији, напоменуо је градоначелник Ратко Стевановић, на конференцији за новинаре поводом великог успеха на међународном сајму туризма у Новом Саду.
-Поред јачања индустрије, довођења страних инвеститора и отварања нових радних места за незапослене Јагодинце, унапређења образовања, бесплатна летовања за основце и средњошколце, која финансира јагодинска локална самоуправа, модернизације здравства, јединствене социјалне политике и борбе против беле куге, Јагодина је постала један од водећих туристичких центара Србије, поштована и ван граница наше земље, јер су Аква парк, Музеј воштаних фигура, Зоолошки врт и јединствен вештачки водопад у излетишту Поток, само неки од садржаја које сваке године посети на стотине хиљада туриста, истакао је градоначелник Стевановић, напоменувши да се о Јагодини говори и ван граница наше земље, како о томе шта је урађено, тако и о творцу и идејном вођи Драгану Марковићу Палми, председнику Скупштине града. Ми можда о свему овоме говоримо са емоцијама, јер смо грађани Јагодине, међутим, многобројни туристи који нам долазе, као и институције, дају реалну оцену свега што овде виде. Од значајних признања свакако бих издвојио оно из 2008.године, када смо проглашени „Градом будућности“. Већ 2010.године на Новосадском сајму добијамо златни шампионски пехар туризма, каже Стевановић. Дунавски бизнис форум нам је доделио „Златни кључ“ као најактивнијој локалној самоуправи, затим је уследило признање „Капетан Миша Анастасијевић“ као најбољој локалној самоуправи 2013., а наредне три године обележене су шампионским пехарима новосадског сајма. И ове 2018.године на том истом новосадском сајму смо добили значајна признања. Ово је велики успех града за све до сада урађено, али такође и наша обавеза да наставимо даље, још боље и квалитетније, а све у циљу стварања бољих услова живота свих Јагодинаца, додао је он.
У оцењивању квалитета на 51. Новосадском сајму, учествовало је 170 учесника излагача које је жири у великом броју категорија оцењивао.  Јагодина се овога пута представила у седам категорија и у свакој освојила златну медаљу, напоменула је Јелена Марковић, управница Музеја воштаних фигура. -Јагодина је освојила златни пехар Новосадског сајма за развој туризма и високих садржаја. Четири велике златне медаље припале су: Туристичкој организацији града за јубилеј 15 година рада, граду Јагодини за враћање традиције народних игранки у организацији Скупштине града, градском излетишту Поток као и Аква парку. Додељене су и златне медаље Музеју воштаних фигура за јубилеј 10 година рада, Зоолошком врту као и Спортском ски центру за уређену вештачку ски стазу, саопштила је Јелена Марковић.
Ово признаје још више годи када дође са најпрестижније међународне манифестације у Србији, истакао је Зоран Глигоријевић, спортски директор ЈАССА и директор Аква парка, једне од јагодинских туристичких дестинација која је добила велику златну медаљу Новосадског сајма туризма.-Мени је посебно драго што Јагодину као туристичку дестинацију сваке године посети више од пола милиона туриста, било да је то током лета у Аква парку, па до јесењих и пролећних екскурзија ђака, пензионера и страних туриста који желе да виде лепоте нашег града. Јагодински спортски савез је део тог великог пројекта и ми руководимо Аква парком, клизалиштем и најновијим пројектом градским скијалиштем и трудићемо се да у потпуности оправдамо то поверење као и ово велико признање које доносимо из Новог Сада, истакао је Глигоријевић .
Туризам у Јагодини покренуо је и остале привредне граде, речено је на конференцији за новинаре, поводом великог успеха града на 51. Новосадском сајму.  Отворени су велики трговински центри, туристички и угоститељски објекти, а процењује се  и да више хиљада  људи живи од туризма.

Галерија фотографија

Коментари
0
55

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 10 + 2 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже