најактуелније:

Дочекајте Нову 2019. годину на градском тргу у Јагодини уз групу Галија, организатор Скупштина града Јагодине. Почетак концерта је у 22:45. Добродошли! |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

28.Септембар 2018
Одржан Сајам запошљавања у Јагодини

Сајам запошљавања одржан је у фоајеу Центра за културу „Светозар Марковић“ у Јагодини. Учествовало је 25 послодаваца, који су отворили конкурсе за преко 200 радника.Највеће интересовање за раднике показале су италијанска компанија „Аунде“ из Јагодине и „Тибет мода“ из Ћуприје, које траже по 50 шивача.

Присутним послодавцима и заинтересованима за запослење, обратио се и градоначелник Јагодине, Ратко Стевановић, који је рекао да је Јагодини један од приоритета увек био отварање нових радних места:- Локална самоуправа, на иницијативу председника Скупштине града Драгана Марковића Палме, преузела је низ мера и на један специфичан начин довела је велики број страних инвеститора у Јагодину, али исто тако помогла је и развој домаће привреде. Без домаће привреде никада неће бити напретка. Кроз довођење тих страних инвеститора и помоћ нашим привредницима, отворен је велики број нових радних места. На овај начин, спречавамо одлазак младих људи у иностранство –рекао је Стевановић, после чега је прогласио Сајам отвореним.

Борис Стојанов, директор филијале Националне службе за запошљавање у Јагодини је рекао :        

-Ми ћемо и  надаље наставити са оваквим активностима, као што је Сајам запошљавања. Посебну пажњу ћемо посвећивати активним мерама запошљавања које подразумевају и финансијску подршку разноврсних програма запошљавања. Илустрације ради, Национална служба за запошљавање ове године на подручју града Јагодине пласирала преко 45 милиона динара и то у разноврсним програмима запошљавања. На тај начин је обезбеђено запослење за 255 лица. Ове године је град Јагодина у програме запошљавања пласирао три милиона динара и та средства су, уз подршку приближно истог износа Републике, пласирана у реализацију девет пројеката јавних радова на којима је запослено 49 лица. Јагодина активно утиче у решавању проблема незапослености .

Сајам је изазвао велико интересовање људи, а позиције су биле отворене за људи свих образовних профила: од оних неквалификованих до оних високообразованих. Поред шивача, највећа је потражња и за радницима из области трговине, угоститељства, али и за људима који имају звање аутомеханичара, вулканизера, варилаца, фарбара, машинских техничара, посластичара и пекара.

 

 

Галерија фотографија

Коментари
0
82

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 7 - 3 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже