најактуелније:

Дочекајте Нову 2019. годину на градском тргу у Јагодини уз групу Галија, организатор Скупштина града Јагодине. Почетак концерта је у 22:45. Добродошли! |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

26.Септембар 2018
Одржана 21. сединица Скупштине града Јагодина

У Јагодини је одржана 21. седница Скупштине града, којом је председавао председник Скупштине Драган Марковић Палма и на којој су све тачке усвојене једногласно. Одборници су усвојили предлоге аката из области буџета града, затим допуне одлуке о условима и начину снабдевања топлотном енергијом, као и одлуке о држању домаћих животиња.  Усвојен је и предлог годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта за град Јагодину у 2018. години, као и предлог одлуке о усвајању Локалног антикорупцијског плана града Јагодине за период од 2017. до 2020. године. Одборници су усвојили и предлог одлуке о друштвеним признањима града Јагодине у 2018. години. Поводом Дана ослобођења Јагодине од фашизма 17. октобра, на свечаној седници биће додељено 25 признања појединцима и институцијама који су својим радом  постигли запажене резултате. Признања ће бити додељена најбољим ученицима јагодинских основних и средњих школа, спортистима, лекарима, полицијским службеницима, спортским клубовима. Скупштина града на овај начин награђује све оне који су својим радом и залагањем допринели развоју области којом се баве, а осим тога, у организаицји Скупштине града, и овог лета, по 14. пут, сви ученици основних и сређих школа у Јагодини су бесплатно летовали у Буљарицама у Црној Гори и у Паралији у Грчкој. Градоначелник Јагодине Ратко Стевановић је изјавио да се ова активност, коју је иницирао Драган Марковић Палма, успешно одвија годинама и да ће тако бити и убудуће. -Наша локална самоуправа је јединствена по томе што ученике који заврше четврти и осми разред основне школе шаље на летовање у Буљарице, а матуранте у Паралију. Сви трошкови превоза, смештаја и исхране иду на терет буџета. Рекао бих да то наилази на опште задовољство како ученика тако и родитеља који често нису у стању да их пошаљу на летовање. То је добра прилика да се лепо друже након завршетка школе – рекао је Стевановић.

Шеф Одборничке групе Српске напредне странке у Скупштини града Јагодине Никола Радосављевић је рекао да је значајно што деца после напорне школске године могу да оду на море и проведу се. -То је оно што краси наш град. Ми током целе године штедимо да можемо ученике да пошаљемо на летовање. Поред тога, ми имамо у плану да у октобру и студенте који овде студирају и оне из Јагодине који студирају у неком другом граду, одведемо у Беч како би видели све лепоте Беча и како студирају њихови вршњаци – казао је Радосављевић.

На седници Скупштине града Јагодине за вршиоца дужности директора Јавног предузећа ,,Зоолошки врт“ именована је Ивана Ристић Илић, мастер економиста из Јагодине. Такође је усвојен предлог решења о измени решења о образовању Комисије за одређивање назива улица које немају називе и промену назива улица.

 

Галерија фотографија

Коментари
0
103

Оставите коментар





Пре слања унесите тачан резултат у поље: 9 * 1 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже