најактуелније:

Дочекајте Нову 2019. годину на градском тргу у Јагодини уз групу Галија, организатор Скупштина града Јагодине. Почетак концерта је у 22:45. Добродошли! |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

17.Септембар 2018
На Факултету педагошких наука у Јагодини свечано додељени индекси бруцошима

На Факултету педагошких наука у Јагодини, који слави 25 година успешног рада, одржан је свечани пријем и додела индекса студентима прве године овог факултета. Студенти су овај факултет изабрали зато што су чули да је један од најбољих у Србији, али и зато што у Јагодини студенти имају бројне привилегије. Јагодина обраћа пуно пажње на младе људе, пре свега на децу, ученике основних и средњих школа и на студенте. Бруцоше је, у име локалне самоуправе, поздравила заменица градоначелника Јагодине Снежана Вукашиновић, која је и сама завршила овај факултет и по професији је учитељ.

„Хвала вам што сте изабрали Јагодину за град где ћете провести наредне четири године. Верујете ми да нисте погрешили, јер ово је град који брине о свим својим суграђанима, а посебно младим људима. Ово је град у коме ћете провести најлепше четири наступајуће године, град чији свршени матуранти иду на летовање у Грчку већ 14 година. Наши студенти могу да се похвале да се возе бесплатно, користе бесплатно чари Аква парка, затим су студенти имали прилике да обиђу Беч о трошку локалне самоуправе годинама уназад“, рекла је Снежана Вукашиновић и поручила студентима да ће се они бавити једним од најодговорнијих занимања и пожелела им срећу током студирања.

Будућим учитељима, васпитачима у предшколским установама и васпитачима у домовима пуно успеха у школовању пожелела је декан факултета проф. др Виолета Јовановић.

„Сваке године ово је један од најсвечанијих дана на нашем факултету, јер сваке године са радошћу очекујемо да се сусретнемо и упознамо са младим људима са којима ћемо наредних неколико година да сарађујемо. Знамо да сте дошли из свих крајева Србије са великим надама и очекивањима и ја вам обећавам у име свих професора да ћемо учинити све да вам омогућимо да овде, заједно са нама, растете по мери ваших очекивања спремајући се за позив, који је наш оснивач Сретен Аџић пре 120 година, назвао божанским, јер радећи посао учитеља и васпитача ви ћете да учествујете у стварању нових људи“, рекла је Виолета Јовановић.

Бруцоши кажу да им је част што су постали део ове академске породице, а у одабиру факултета одлучивале су и погодиности које Јагодина пружа студентима.Студентска организација факултета је доделила Повеља за несебични допринос побољшању студентског стандарда и раду студентске организације, Марку Илићу, вишегодишњем председнику студентског Парламента Учитељског факултета у Призрену и Лепосавићу. Ову повељу први је, пре две године, добио председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма. Након видео презентације факултета и наступа хора који успешно представља овај факултет на бројним фестивалима и наступима широм земље и иностранства, бруцошима су додељени индекси.

Галерија фотографија

Коментари
0
84

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 1 * 1 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже