најактуелније:

Дочекајте Нову 2019. годину на градском тргу у Јагодини уз групу Галија, организатор Скупштина града Јагодине. Почетак концерта је у 22:45. Добродошли! |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

17.Септембар 2018
Председник Скупштине града Јагодина Драган Марковића Палма са срадницима посетио Херцег Нови

Председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма у Херцег Новом разговарао је са председником општине Херцег Нови Стеваном Катићем приликом недавне посете овом црногорском граду.

„Наша делегација је била у Херцег Новом пре годину дана, али ја сам данас импресиониран оним што сам видео у Херцег Новом, посебно на две локације које су у изградњи као што је „Порто нови“, где се праве хотели и марине и то ће допринети много већој туристичкој понуди овог дела Црне Горе. Херцег Нови је бренд. Види се да је актуелна власт на челу са Стеваном Катићем много урадила у последње две године колико су на власти у Херцег Новом. Јагодина је изабрала Херцег Нови јер Херцег Нови воли Србију и грађани овог града су нам увек давали и дају велику подршку. Ускоро ћемо и донети акт о братимљењу Јагодине и Херцег Новог. Много тога заједничког имамо. Србија и Црна Гора су братске државе и ја када дођем у Црну Гору питају ме што се не јавим амбасади или конзулату Србије. Шта ће ми? Исто тако нисам за то да и Црногорци када дођу у Србију носе пасоше. Чак би и срушио границе између наше две државе. Ми поштујемо вољу грађана Црне Горе на изборима. Власт се оцењује делима и оним што сте урадили. Херцег Нови има чиме да се такмичи и да изађе на црту. Дела су на њиховој страни и ја позивам председника општине Херцег Нови Стевана Катића и његове сараднике да дођу поново у Јагодину“ изјавио је у Херцег Новом председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма. Марковић је потврдио новинарима у Херцег Новом да ће у понедељак и званично бити проглашен за почасног конзула Републике Грчке у Србији.

„То је велика титула од једне државе чланице Европске уније“, рекао је Марковић.

„Драган Марковић Палма и делегација из Јагодине су нам једни од најдражих гостију. Ми се захваљујемо Марковићу и службама из Јагодине како би завршили неке пројекте које смо видели у Јагодини. Ми желимо да се сва та добра пракса која је урађена у Јагодини имплементира и у Херцег Новом“, изјавио је председник општине Херцег Нови Стеван Катић у заједничком обраћању новинарима са Драганом Марковићем Палмом.

„Херцег Нови и Јагодина настављају интензивну сарадњу коју смо започели прошле године. Ми наредне године обележавамо јубиларну 50. годину „Празника мимозе“ и на нашем промотивном путу обићи ћемо и Јагодину и 10 европских држава. Упознао сам господина Марковића са реурсима са којима располаже Херцег Нови, као и са инвестицијама које су одрађене и које ћемо урадити“, рекао је Катић.

Коментари
0
59

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 8 - 0 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже