најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

03.Септембар 2018
Отворен спортско рекреативни комплекс у Рибару

Јагодинска локална самоуправа наставља са уређењем сеоских средина изградњом објеката на огромно задовољство мештана. У дворишту Основне школе ,,Љубиша Урошевић' у највећем јагодинском селу Рибару, отворен је терен за мали фудбал са вештачком травом. Поменути терен је урађен по највишим стандардима и свим важећим прописима, његове димензије су 36 х 18 метара. Уз терен је и несвакидашњи пратећи амбијент, којим не би могла да се похвале не само српска села, већ и градови широм наше земље, па и шире.
„Иницијатор за изградњу овог спортског комплекса је председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма, који је и сам током изградње више пута обилазио овај комплекс. Овај спортско рекретаивни центар садржи терен за мали фудбал са вештачком травом, димензија прописаних за одржавање утакмица и турнира, који је ограђен заштитном оградом, осветљен рефлекторима, а изграђена је и трибина за око три стотине посетилаца. Овај комплекс затим садржи дечије игралиште мобилијар са тобоганима и осталим дечијим атракцијама. Садржи и мини кошаркашки терен и баштенски шах за рекреацију пензионера пре свега, али и свих осталих који воле шах. Такође, овај комплекс садржи и један прелепи парк у коме се налази фонтана, дечија чесма у облику печурке, поплочане стазе, травњак и клупе, како за одмор деце, тако и њихових родитеља“, рекао је на отварању Зоран Глигоријевић, спортски директор Јагодинског спортског савеза.
Овакав спортско рекреативни центар је од огромног значаја за Рибаре, о чему најбоље сведочи чињеница да су задовољство изразили сви, од најмлађих до најстаријих. Биће то место на коме ће се деца окупљати, дружити и играти. То је прави пут за генерације које долазе, да се баве спортом, стичу такмичарски дух и уче се фер плеју. Наравно, биће то и место окупљања старијих, јер је предиван амбијент у коме ће моћи да уживају, разговарају и гледају како им деца и унуци одрастају.
На отварању терена са вештачком травом организован је турнир у малом фудбалу који ће трајати неколико дана и на коме ће учествовати дванаест екипа из Рибара и других јагодинских села. За најуспешније на турниру предвиђене су вредне награде.

Галерија фотографија

Коментари
0
137

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 4 - 4 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже