најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

28.Август 2018
Две јагодинске средње школе отпутовале на бесплатно летовање у Пaралију

Пројекат бесплатног летовања за свршене ученике средњих школа полако се приводи крају. Протекле седмице, на летовање о трошку Скупштине града отишла је трећа група јагодинских гимназијалаца и четврта група ученика Економско-трговинске школе „Славка Ђурђевић“ из Јагодине. Град Јагодина летовање поклања ђацима већ 14 година, на велико задовољство ученика, али и њихових родитеља којима је овим гестом кућни буџет знатно олакшан.

„Оно што је заједнички именитељ свих смена је нестрпљење са којим матуранти крећу пут Паралије. После повратка у Јагодину, сви су одушевљени и задовољни и многима буде жао што нису могли да остану неки дан више у Паралији. Храна и смештај су изузетни и то је један од разлога зашто су ови млади људи задовољни, али њима је најважније што су у окружењу својих другара са којима ће се дружити, забављати и летовати. Надам се да ће сећања са овог летовања сачувати и да ће неке догодовштине помињати на годишњицама матуре када буду били зрели људи“, рекла је између осталог Снежана Вукашиновић, заменица градоначелника Јагодине, која по традицији увек испрати ђаке. Са ученицима на летовање увек крећу професори, али овај пут у улози васпитача. Они такође сматрају да је овај гест локалне самоуправе за сваку похвалу.

„Ово је мој други полазак са матурантима. Била сам и пре четири године. У принципу, мислим да је то добро. То је прилагођено њиховим потребама и интересовањима. Користим прилику да се захвалим Скупштини града зато што им то омогућује из године у годину“ рекла је Мирослава Одаловић, професорка у Гимназији „Светозар Марковић“.

Њен колега, Слободан Милошевић, из Економско трговинске школе „Славка Ђурђевић“, слаже се да је ово идеална прилике за ове младе људе да још неко време проведу у истом сазиву.

„Надамо се да ћемо имати лепо време и да ћемо то време искористити на најбољи могући начин. Ово летовање им добро дође да проведу још неко време заједно у опуштеној атмосфери, без обавеза и надам се да ће све бити у реду“ рекао је Милошевић. Ученици су били видно узбуђени због заједничког поласка на летовање, а позитивно распложење се могло осетити на сваком кораку.

Галерија фотографија

Коментари
0
91

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 5 + 5 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже