најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

16.Август 2018
Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у посети Јагодини

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је Јагодину где је, најпре, у пратњи председника Скупштине града Драгана Марковића Палме обишао Дневни боравак за децу са сметњама у развоју који ради у оквиру Градског центра за социјални рад. Директорка Центра Бисерка Јаковљевић упознала је министра са радом ове социјалне установе која у свом саставу има три дневна боравка. Драган Марковић Палма је нагласио да Јагодина има добру сарадњу са Министарством за рад и упознао министра са социјалним програмом који локална самоуправа у Јагодини већ годинама у континуитету спроводи.„Ми смо 2010.године донели одлуку да породице са четворо и више деце добију 200 евра месечно до пунолетства детета. Имали смо акцију да они који нису ушли у брак а имају 38 година, када склопе брак добију 3.000 евра. Затим смо имали акцију, која је трајала годину дана, да свако рођено дете у Јагодини добије 1.200 евра. После седам година имали смо два разреда ђака првака више него претходне године. Ми смо један од шест градова у Србији где је на попису становника 2012.године било 440 породица више него на попису 2002.године. Цена вртића у Јагодини није мењана 13 година, ђаке шаљемо бесплатно на море у Црну Гору у Грчку. На море, сваке године водимо и 120 деце са сметњама у развоју која иду са својим родитељима. Новац за спровођење социјалне политике обезбеђујемо штедњом. Јагодина нема комуналну полицију, чланови градског већа не примају плату, одборници не примау надокнаде и када се све сабере, што не трошимо, а на шта имамо право, на месечном нивоу то износи између осам и 9,5 милиона динара. Те паре усмеравамо ка породицама које теже живе и које имају одређених социјалних проблема“, рекао је Марковић.

Министар Ђорђевић је рекао да Драган Марковић Палма својим радом, када је у питању брига о деци, старима и социјално угроженим лицима, може да да пример другим општинама у Србији.

„Хвала Драгану Марковићу Палми што води рачуна о породицама, што брине о својим грађанима и што следи политику Владе Србије и председника Србије. Марковић је својим радом и залагањем показао да градови и општине у Србији могу да раде озбиљно. Наша је обавеза да помогнемо и породицама са децом и особама са инвалидитетом и борцима и ветеранима. Наш задатак је да помажемо општинама и грађанима тако да ћемо помоћи и Јагодини да добије све што јој треба. Тиме показујемо бригу о свим грађанима“, казао је Ђорђевић. Драган Марковић Палма је подсетио да је Скупштина града дала „пуну подршку председнику Александру Вучићу за преговоре у Бриселу“.

„Град Јагодина подржава Владу Србије и председника Србије Александра Вучића. Чак смо прошле недеље на седници Скупштине града једногласно усвојили одлуку којом град Јагодина даје подршку председнику Србије Александру Вучићу у преговорима у Бриселу. Шта год председник Вучић буде договорио ми ћемо подржати, јер сам сигуран да тај договр неће бити на штету Србије и грађана Србије. Председник Вучић има максималну подршку града Јагодине“, рекао је Марковић.

Корисници Дневног боравка за децу са сметњама у развоју поклонили су министру Зорану Ђорђевићу и председнику Скупштине града Драгану Марковићу Палми своје цртеже.

Министар је затим у пратњи домаћина обишао туристички комплекс у Јагодини, Музеј воштаних фигура, Аква парк, излетиште Поток и Зоолошки врт. Он је након обиласка рекао да је одушевљен оним што је видео, као и да је за све то највише заслужан Драган Марковић Палма, као и грађани Јагодине.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обећао је да ће Градски центар за социјални рад у што скорије време добити још једно санитетско комби возило које им је неопходно у раду са корисницима.

Галерија фотографија

Коментари
0
114

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 2 - 0 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже