најактуелније:

Дочекајте Нову 2019. годину на градском тргу у Јагодини уз групу Галија, организатор Скупштина града Јагодине. Почетак концерта је у 22:45. Добродошли! |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

13.Август 2018
У јагодинском Аква парку контрола воде на високом нивоу

Дванаесту сезону јагодински Аква парк приводи крају са изузетним квалитетом воде у базенима, великом посећеношћу и богатим садржајима за све узрасте. За све ове године стекло се велико искуство, објашњава директор Аква парка Зоран Глигоријевић, у свим сегментима рада, а првенствено у безбедности купача и исправности воде.

„Ми имамо уговор за Заводом за јавно здравље из Ћуприје и њихова обавеза је да на сваких осам дана узимају узорке воде из свих базена. До сада су њихови резултати били задовољавајући, што значи да је вода за купање потпуно исправна, каже Глигоријевић. Поред тога служба Аква парка која ради на одржавању воде, а чине је тројица радника, на свака три сата контролише исправност воде. Ови радници су у Аква парку од самог отварања пре дванаест година, знају свој посао и воде интерну евиденцију, јер ми смо дужни по закону да контролишемо више пута у току дана квалитет воде у свим базенима. Ове резултате ми приказујемо Санитарној инспекцији, која такође редовно посећује наш Аква парк. Оно што је најбитније, у Аква парку постоји дигитални систем за дозирање средстава за хигијену воде. После два кишна месеца, у августу је наша водена оаза дупке пуна, поред редовне дневне контроле воде, ми је радимо и увече, када су базени празни, дозирамо поново средства за хигијену воде и чекамо јутро и нову контролу пред отварање капија Аква парка у десет сати. Са задовољством могу да кажем да за свих ових 12 година није било никаквих притужби на квалитет воде, здравствене проблеме или болести коже, што само говори да смо положии испит када је у питању квалитет услуга Аква парка који се првенствено односи на базене”, додаје Зоран Глигоријевић, директор јагодинског Аква парка.

Јагодинску водену оазу, смештену у најелетнијем делу града, током сезоне посети на стотине хиљада туриста из земље и иностранства. Зато не чуди податак да су сви смештајни капацитети у околини Аква парка попуњени и да се у овим врелим августовским данима увек тражи место више.

„У Аква парку сам од самог почетка и водим прецизну статистику о посећености, како дневну тако и сезонску. Кроз њега током једне сезоне прође преко 400.000 посетилаца и овај број из године у годину само расте. Ми смо ове године имали проблем са временом током јуна и јула, није било купача због кише, али први лепи и сунчани дани августа су све надокнадили. Према евиденцији, ово ће такође бити једна од рекордних година у посећености. Уколико помножите досадашњи број посетилаца са дванаест сезона, добијате цифру од преко 4,5 милиона људи који су нас посетили од априла, када се капије отварају за све екскурзије и индивидуалне посете, преко купачке сезоне током лета, па до јесењих обилазака у октобру и новембру, јер Аква парк у Јагодини плени својом лепотом и импозантношћу током целе године“, објашњава Глигоријевић, додајући да Аква парк не подразумева само купање, већ и друге садржаје, који се сваке године обогаћују, а све у служби задовољних посетилаца. „Аква парк у Јагодини се простире на три хектара, садржи седам базена, од којих је један олимпијски, што је реткост у српским аква парковима. Баш тај садржај нам и омогућава да организујемо домаћа и међународна ватерполо такмичења током лета. Имамо два дечија базена у којима је вода до 50 сантиметара дубока, са свим садржајима за најмлађе, такође и два непливачка базена за оне који желе да се рекреирају у њима, базен за пријем тобогана и рекреативни базен са масажерима и шанком у води за комплетно уживање, првенствено омладине која је ту најбројнија. Аква парк поседује 1000 лежаљки и сунцобрана, пет ресторана са око 1200 места. Поред тога, наши садржаји су обогаћени наступима плесног клуба „Ла Луна“ из Јагодине, која анимира посетиоце преко дана, док у вечерњим сатима организујемо концерте, избор за мис, који ће се одржати у петак, 17. августа, преко летњег биоскопа у сарадњи са Културним центром.“

Поред богатих садржаја и беспрекорне контроле воде у свим базенима, о купачима брине спасилачка служба, коју чини 20 лиценцираних спасиоца. Свакоднево, у зависности од броја купача, којих током викедна, по обичају, има неколико хиљада, у смени је 10-12 њих. Аква парк поседује и обавезну дежурну лекарску службу за ситне повреде, којих, како каже директор Зоран Глигоријевић, има врло мало и углавном се односе на огреботине деце приликом трчања. За озбиљније повреде ангажовани су лекари Дома здравља, али, на срећу, оне се јављају врло ретко.

Коментари
0
148

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 9 - 3 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже