најактуелније:

Дочекајте Нову 2019. годину на градском тргу у Јагодини уз групу Галија, организатор Скупштина града Јагодине. Почетак концерта је у 22:45. Добродошли! |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

13.Август 2018
Нова група основаца и средњошколаца отпутовала на бесплатно летовање у организацији Скупштине града Јагодине

На седмодневно летовање у Буљарице отпутовали ученици основних школа „Љубиша Урошевић“ из Рибара и „Рада Миљковић“ из Јагодине, док је у Паралију отпутовала трећа група ученика економско-трговинске школе „Славка Ђурђевић“.

Снежана Вукашиновић, заменица градоначелника Јагодине, истакла је значај овог пројектака као један од доказа да Јагодина брине о младима у овом граду.

„Ово им је јединствена прилика да проведу још неко време заједно у атмосфери у којој нема пропитивања, одговарања, где су професори у улози васпитача, а ученици у улози оних који уживају. Из смене у смену, ученици нам се враћају задовољни. То је прилика да се још мало друже заједно, пошто су сви већ уписали факултете и високе школе. Локална самоуправа се потрудила да им олакша и студирање, тако да у овом граду ученици имају велики број смерова високих школа и факултета“, рекла је Вукашиновић.

Славица Ратковић, професорка српског језика у школи „Славка Ђурђевић“ такође сматра да је бесплатно летовање леп поклон ученицима од њиховог града.

„Мислим да је ова идеја дивна, поготово зато што су деца завршила школовање. Вероватно им је и жао што више неће да буду заједно, тако да је ово дивна прилика да деца проведу једно лепо летовање у Паралији“, истакла је Ратковић.

Са њом се слаже и њена колегиница, Сања Прибаковић, директорка у основној школи „Рада Миљковић“ у Јагодини: „Све похвале за ову дугогодишњу акцију нашег града, јер јој се пре свега радују ови млади људи. Сигурна сам да ћемо се лепо провести, да ћемо уживати, да ћемо активно и квалитетно организовати све активности. Биће ту дружења, биће рекреација, све у складу са правилима понашања“, рекла је Прибаковић.

Локална самоуправа брине о сваком детаљу, тако да са ученицима увек крећу лекари, обезбеђење и спасиоци. Повратак ове групе средњошколаца очекује се 16. августа, док се основци из Буљарица враћају 19. августа. Бесплатна летовања се настављају, тако да ће у среду, 15. августа пут Паралије кренути четврта група матураната електротехничко-грађевинске школе „Никола Тесла“, док ће од 18. августа седам дана у Паралији провести ученици сеоских школа „Радислав Никчевић“ из Мајура“, „Вук Караџић“ из Глоговца, као и једна група ученика јагодинске школе „17. октобар“.

Галерија фотографија

Коментари
0
104

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 10 - 8 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже