најактуелније:

Дочекајте Нову 2019. годину на градском тргу у Јагодини уз групу Галија, организатор Скупштина града Јагодине. Почетак концерта је у 22:45. Добродошли! |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

08.Август 2018
Одржана 20. седница Скупштине града Јагодине

Одборници Скупштине града Јагодине усвојили су одлуку о пружању подршке председнику Србије Александру Вучићу у преговорима у Бриселу о решавању проблема Косова и Метохије. 

Како се наводи у одлуци, Скупштина града Јагодине даје пуну подршку председнику Србије Александру Вучићу у преговорима са косовским Албанцима у Бриселу о решавању проблема Косова и Метохије, уз посредовање Европске уније којим би се постигао трајни мир између два народа. У одлуци, коју је потписао председник Скупштине града Драган Марковић Палма, даље се наводи да ово није партијско, већ државно и национално питање, па зато Скупштина града Јагодине сматра да цела Србија треба јединствено да стане иза председника Александра Вучића и своје државе. 

,,Председник Вучић води рационалну и мудру државну и националну политику у веома тешким и наслеђеним околностима па му дајемо безрезервну подршку за учешће на преговорима, наводи се у одлуци.

Подршка се даје за решење проблема између Срба и Албанаца којим би се постигао трајни мир између ова два народа, за заштиту српског и другог неалбанског народа од физичких напада на њихову имовину, за заштиту свештенства и имовине Српске православне цркве. Затим за заштиту постојеће и повратак узурпиране имовине Срба и других неалбанаца, која је уништена и отета од 1999.године до данас, што се односи на приватну, државну и друштвену имовину. Такође, у одлуци стоји да се подршка пружа за остваривање права и адекватних безбедоносних и других услова за повратак расељених лица, која то желе, на свој огњишта, за формирање Заједнице српских општина, за решење које омогућава пун економски, социјални и други развој. 

На крају се наводи да се подршка пружа и за сва остала питања за која председник Србије Александар Вучић сматра да ће у будућности имати користи и Србија и грађани Србије и Срби који живе на Косову и Метохији. 

Одлука о пружању подршке председнику Србије Александру Вучићу у преговорима у Бриселу о решавању проблема Косова и Метохије, као и све остале тачке дневног реда 20. заседања Скупштине града Јагодине усвојене су једногласно. Између осталог, усвојен је ребаланс буџета за 2018.годину, као и Програм привредног развоја Јагодине у овој години. 

На седници је именовано неколико директора јавних предузећа. За директора Завичајног музеја у Јагодини именован је Србољуб Милетић, дипломирани правник из Јагодине, који је до сада обављао функцију вршиоца дужности. А за вршиоца дужности директора Историјског архива у Јагодини именован је Дејан Танић, историчар запослен у овој установи.

Галерија фотографија

Коментари
0
144

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 4 + 0 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже