најактуелније:

Дочекајте Нову 2019. годину на градском тргу у Јагодини уз групу Галија, организатор Скупштина града Јагодине. Почетак концерта је у 22:45. Добродошли! |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

07.Август 2018
Протеклог викенда, свршени осмаци и средњошколци отпутовали на бесплатно летовање

Пројекат бесплатног летовања Скупштина града Јагодине успешно реализује већ 14 година заредом, на велико задовољство малих и великих матураната. Протекле недеље, пут Паралије отиснули су се ученици Гимназије „Светозар Марковић“ и Прве техничке школе, док су у Буљарице отпутовали ученици три основне школе: „Бошко Ђуричић“ из Јагодине, „Јоца Милосављевић“ из Багрдана и „Бранко Радичевић“ из Бунара.
Све ученике по традицији на одмор увек испрати Снежана Вукашиновић, заменица градоначелника Јагодине, која истиче да је овај пројекат јединствен у целој Србији, али и ван ње:
„Деци су, поред обезбеђења, лекара и спасиоца, обезбеђени и ланч пакети, а желим да истакнем да деца у Буљарицама имају храну у довољним количинама, која је нутритивно вредна за њихов узраст. Током лета смо у сталној комуникацији са управницима смена тако да увек знамо шта се дешава, тако да родитељи уопште немају разлога за бригу. Све протиче како треба. Што се средњошколаца тиче, свакако, када буду евоцирали успомене, сетиће се и овог летовања и схватиће заправо да је од колевке па до гроба најлепше и најбезбрижније ђачко доба. Ово је идеалан поклон од града за све успехе које су постигли током школовања и надам се да ће тако наставити и на факултетима”, рекла је Вукашиновић и свима пожелела срећан пут и провод за памћење.
Са ученицима увек путују професори, сада у улози васпитача. Овај пут, са гимназијалцима је кренула њихова професорка Весна Милановић,
„Тамо су обезбеђени смештај, храна, али и здравствена заштита. Само место пружа велике могућности за забаву, тако да ће овај боравак од пет дана искористити да уоквире њихово четворогодишње дружење, али и да се одморе и спреме за обавезе које их чекају у наредном период“, рекла је Милановић.
Њен колега из Прве техничке школе, професор Бранко Перић, такође позитивно је оценио овај гест локалне самоуправе.
„Ово летовање пуно значи, поготово деци која први пут излазе из Србије. Верујем да ће им у Паралији бити лепо, да ће упознати нове другаре и да ће се тамо дружити“, рекао је Перић.
Наставник математике у Основној школи „Бошко Ђуричић“ у Јагодини, Стефан Младеновић, сматра да ово летовање ђацима пуно значи.
„После осмогодишњег школовања, ово је један изузетан гест. Деца иду на море да се лепо проведу, да на један леп начин заокруже своје школовање и да се опросте са својом генерацијом на најбољи могући начин. Очекујем да све прође у најбољем реду”, рекао је Младеновић.
Ученици су били нестрпљиви због поласка на море, тако да су сви са осмехом ужурбано улазили у аутобусе, жељно ишчекујући полазак у позната летовалишта. Локална самоуправа брине о сваком детаљу, тако да са ученицима увек полазе спасиоци, обезбеђење и лекари.

Галерија фотографија

Коментари
0
78

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 4 - 1 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже