најактуелније:

Дочекајте Нову 2019. годину на градском тргу у Јагодини уз групу Галија, организатор Скупштина града Јагодине. Почетак концерта је у 22:45. Добродошли! |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

07.Август 2018
Још један забаван викенд у излетишту „Поток“

Манифестација „Јагодинско културно лето“ у пуном је јеку. Протеклог викенда, „Поток“ никада није био посећенији. У суботу је наступило позориште „Талија“ из Београда, које је извело представу „Заљубљени бубамарци“, док је у недељу одржана велика народна игранка уз познатог естрадног уметника Милана Топаловића Топалка и оркестар Новице Николића Патала.
Дечије позориште „Талија“ из Београда не наступа први пут на летњој сцени излетишта „Поток“, али су први пут извели представу „Заљубљени бубамарци“. Према речима једног од глумаца, Дарка Јоксимовића, ради се о правом дечијем мјузиклу.
„Уживо се свира и пева на сцени. Имамо пуно сонгова, а прича је предивна. Говори о заљубљивању, о односу дечака и девојчица, али и односу према животињама и природи. Ми овде долазимо већ дуже време, знамо ову сцену и јагодинску публику. Увек дођемо са великим одушевљењем. Некад се и посебно припремамо за ову сцену и публику“, рекао је глумац.
Представа је привукла велику пажњу публике, како из Јагодине, тако и из других места, а на трибинама је било свих старосних генерација: од најмлађих до оних старијих – и сви су дошли да уживају у театру на отвореном.
Недеља је традиционално резервисана за велику народну игранку. Протеклих викенда, временске непогоде су спречавале да се игранка одржи онако како доликује, али је зато овог последњег викенда све то надокнађено. „Поток“ никада није био пунији, а сви су уживали у игри и песми који су им приредили познати естрадни уметник Милан Топаловић Топалко и хармоникаш Новица Николић Патало, са својим оркестром.
„Осећам се као прелепо, као да нисам у Јагодини. Ово нисам видео до сад и много ми се свиђа, заиста је сјајно одрађено. Дивно за овакве свечаности. Лепо је што се организују бесплатни концерти, јер не знам колико људи може данас да одвоји од своје плате да купи карту и да слуша неког певача кога воли. Свака част на лепој организацији и то тако и треба да буде“, рекао је Топалко.
Хармоникаш Новица Николић Патало се већ одомаћио у Јагодини и то није крио: „Ја се поносим овиме. Пуно ми је срце, ја се овде осећам као у мом родном Пожаревцу. Волим да радим игранке и када видим да неко лепо игра, онда добијем још већу вољу да свирам. Овде сви добро играју“ рекао је видно расположен хармоникаш.
Познати музичари су дали све од себе да својим репертоаром задовоље присутне, а судећи по одличној атмосфери, у томе су свакако успели. Бројни посетиоци су неуморно играли, а песма и аплаузи су се орили излетиштем. Већ овог викенда, организатори су спремили шаренолик програм.
У суботу, 11. августа у 20 сати, на Летњој сцени биће изведена дечија представа „Вук и три прасета“ у извођењу глумаца из позоришта „Театрић“ из Београда. У недељу, 12. августа, у 21 час, биће одржана игранка уз наступ певача Дарка Филиповића и оркестар Бојана Нешића.
Организатор свих дешавања у „Потоку“ је Културни центар „Светозар Марковић“, а покровитељ је Скупштина града Јагодине. Улаз за све догађаје на Летњој сцени је традиционано бесплатан.

Галерија фотографија

Коментари
0
156

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 6 * 9 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже