најактуелније:

Дочекајте Нову 2019. годину на градском тргу у Јагодини уз групу Галија, организатор Скупштина града Јагодине. Почетак концерта је у 22:45. Добродошли! |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

30.Јул 2018
Нова група основаца и средњошколаца отишла на море у организацији Скупштине града Јагодине

Пројекат у виду бесплатног одласка на море се успешно наставља. На летовање о трошку локалне самоуправе града Јагодине протекле седмице отпутовале су две основне и једна средња школа. Ученици електротехничко-грађевинске школе „Никола Тесла“ отпутовали су на петодневни одмор у Паралију, док су свршени осмаци школа „Горан Остојић“ и „Милан Мијалковић“ отпутовали на седам дана у Буљарице.

Све ученике, поред родитеља, на летовање традиционално је испратила Снежана Вукашиновић, заменица градоначелника Јагодине, која је овом приликом истакла да је овај пројекат јединствен у Србији и ван ње, као и то да на овај начин Јагодина брине о својим младим људима.

„Бесплатно летовање је део јединствене социјалне политике наше локалне самоуправе и ми можемо с поносом да кажемо да су, захваљујући тој јединственој социјалној политици, у нашем граду уписана два разреда више и да ниједно одељење није затворено. Овако велики број ове деце говори о томе да им је сећање на прошло бесплатно летовање на крају четвртог разреда остало у пријатној успомени и да су желели да га понове и ове године. Надам се да ће им овај период између основне и средње школе овим младим људима остати у пријатном сећању и по овом летовању. Што се средњошколаца тиче, надам се да ће из Паралије вратити поцрнели, осунчани, презадовољни и пуни лепих утисака“, рекла је Вукашиновић између осталог.

Директор електротехничко-грађевинске школе „Никола Тесла“, Жарко Тасић, сматра да ово летовање пуно значи матурантима, јер су можда сада по последњи пут сви заједно на окупу.

„Не сумњам да ће им ово летовање остати у најлепшем сећању. Ово им је последње безбрижно лето пред улазак у свет одраслих. Неки почињу да раде, неки ће на студије, али сигуран сам да ће дуго памтити ово лето“, рекао је Тасић.

Његова колегиница, директорка основне школе “Милан Мијалковић”, Весна Милосављевић, такође сматра да је овим пројектом Јагодина далеко изнад у односу на остале градове и општине у Србији.

„Ја поприлично пратим збивања бар што се тиче основних школа и није ми познато да нека друга локална самоуправа на овај начин брине о својим младим људима“, рекла је Милосављевић.

Позитивног расположења пред полазак није мањкало, ни међу основцима, а ни међу средњошколцима, јер су многи већ схватили да је ово последња прилика за заједничко дружење. Како би све протекло у најбољем реду, са ученицима, поред професора, крећу и лекари, обезбеђење и спасиоци.

Галерија фотографија

Коментари
0
89

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 6 * 4 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже